Eperkrémes szülinapot torta recept

Kalória?
Eperkrémes szülinapot torta
Eperkrémes szülinapot torta
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sógornőm 32. szülinapjára csináltam ezt a sütit. Nagyon örült neki, mert meglepi volt.
Az igazság az, hogy én sokkal jobban szeretem a házi sütiket, mint a cukrászatit, és szerintem sokkal jobban értékelik a saját kezűt, mert abban benne van az ember szíve-lelke!

hozzávalók / 4 adag

A piskótához

A krémhez

A tetejére

ajánlat

Bármilyen krémmel meg lehet csinálni, én már barackosan is csináltam, és annak is sikere volt!

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

epres-pudingos piskótatorta, kakaós piskóta eperkrémmel és csokimázzal
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótához a 3 egész tojást, a csipet sót, a vaníliás cukrot és sütőport jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, az olajat és a tejet, ezt is jól összedolgozzuk, majd hozzáadunk kakaóport, annyit, hogy tejcsoki színe legyen.
  2. Majd a sütőformát kiolajozzuk vékonyan, és zsemlemorzsát szórunk bele, hogy ne ragadjon le. (Én csináltam liszttel is ezt, de többször leragadt.) Megsütjük az alapot.
  3. A krémhez a vaníliapudingot úgy csináljuk meg, hogy nem csak tejet teszünk bele, hanem a konzervnek a levét, és így adja meg azt a mennyiséget, amit kell (2 csomaghoz 1 liter), majd az epret nagyon apró darabokra vágjuk és a pudingba belekeverjük.
  4. Majd a kész tortaformát kettévágjuk, és a krémmel megtöltjük (nem kell belőle sajnálni, mert jó sok lesz a krém), majd jöhet a teteje.
  5. Ha megvan, hagyjuk állni, hogy megdermedjen, akár hűtőbe is lehet tenni húsz percre.
  6. Jön a csoki! kb. 1 jó nagy kanál vajjal megolvasztjuk a csokit, és szép lassan a tetejére kezdjük csorgatni, az folyik le az oldalán, és lehet elkenni.
  7. A végén jön a díszítés: igazából bármit használhatunk, ami az eszünkbe jut. (Én ezeket a dekor dolgokat és a gumimacikat használtam!) Jó sütögetést kívánok mindenkinek!

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
nézettség: 5 765
elküldve: 0
receptkönyben: 21
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiss Móni

Mióta szakács: 2011.09.01.
258 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

21 konyhai szerkentyű, amik nélkül nincs élet!
21 konyhai szerkentyű, amik nélkül nincs élet!
Jön a tavasz, és vele a régóta várt zsenge zöldségek és gyümölcsök szezonja. Ne bajlódj a nagykéssel a hámozásnál, mindig van segítség! El sem hiszed, hogy mennyire profi!
Karfiolkenyér és brokkolipizza
Karfiolkenyér és brokkolipizza
A konyhai aprítógépben mini darabokra szecskázott karfiolból és brokkoliból fantasztikus finomságokat készíthetünk liszt hozzáadása nélkül is!
1521