r
Nosalty Logó

Eperkrémes profiterol

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Loveiny
Eperkrémes profiterol
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 18% Zsír

profiterol

eperkrém

töltés és a kúp

Összesen 761 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 18% Zsír

profiterol

eperkrém

töltés és a kúp

Összesen 4563 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 18% Zsír

profiterol

eperkrém

töltés és a kúp

Összesen 261 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    51.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    539 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    510 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    343 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    218 micro
Összesen 761 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    57.3 g

Zsír

  • Összesen
    307.7 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    142 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    87 g
  • Koleszterin
    956 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1791.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    261 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    831 mg
  • Nátrium
    401 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    397.6 g
  • Cukor
    132 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    926 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3231 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    314 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    224 micro
  • Kolin:
    795 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3059 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2056 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1308 micro
Összesen 4563 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    102.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 261 Kcal

Hozzávalók

profiterol

eperkrém

töltés és a kúp

Elkészítés

profiterol

  1. A vízben felolvasztjuk a margarint, megsózzuk, és belerakjuk a pici cukrot. Nem kell bele több, úgy finom, ha nem édes a tésztája.
  2. Ha felforrt, beletesszük a lisztet, és addig keverjük, míg teljesen el nem válik a lábas falától (én ilyenkor még rádobok még egy perc melegítést és kavarást, a biztonság kedvéért, kemény munka).
  3. Kihűtjük, vagyis legalább hagyjuk, hogy langyos legyen. Addig megfőzhetjük a krémünk alapját, mert annak is hűlnie kell majd, így jobban haladunk.
  4. Ha jó a hőmérséklete, belekeverjük egyenként a tojásokat. Könnyebb, ha felverjük, és kisebb adagokban adjuk hozzá. Ha kész, nyomózsákkal vagy kanalakkal kivajazott tepsibe adagoljuk, majd kisütjük kb. 200 fokon olyan 20 percig. Utána hűtjük, mielőtt belerakjuk a krémet.

eperkrém

  1. Az epret leturmixoljuk vagy kis kockákra vágjuk (ha habzsákkal akarjuk adagolni, akkor mindenképpen turmixolni kell, ha végül csak félbevágjuk a profiterolokat, és úgy kenjük bele, lehet csak kockázni).
  2. Az epret felrakjuk főzni, ha kockáztuk, akkor egy kicsit összenyomkodjuk villával. Mehet hozzá a cukor, és ha nagyon édes az eper, akkor egy kis citromlé. A mienk házi, így egy kicsit savanyú, de az íze így nagyon jól megy a profiterolhoz.
  3. A pudingport (nekem vaníliás volt, de lehet próbálni csokissal is akár), kikeverjük egy kis vízzel. Én kiöblítettem a befőttesüveget, amiben az eperturmix volt, hogy ne menjen kárba semmi.
  4. Ha már majdnem forr az eper, akkor hozzáadjuk a pudingport, és jó keménnyé főzzük, majd kihűtjük.
  5. Ha kihűlt, robotgépben kicsit kikeverjük, majd hozzáadagoljuk a margarint és egy kis tejszínt. Csodaszép rózsaszín lesz.

töltés és a kúp

  1. A kihűlt profiterolokat lehet habzsákkal tölteni, vagy félbevágni és megkenni őket.
  2. Én még készítettem belőle egy kúpot is, amihez egy kis vízből és cukorból karamellt csináltam.
  3. Kell egy kicsit vastagabb papírból, mondjuk egy A/3-as rajzlapból, egy tölcsért csinálni, majd azt kibélelni sütőpapírral. Mehet az aljába egy szép profiterol, majd rá kell csurgatni a karamellt, és rá újból egy profiterolt. Óvatosan, mert én belenyomtam a kúpban az ujjam a karamellbe, nagyon csúnyán meg tud égetni. Szóval, mindenki vigyázzon. Ha keményedik a cukor a tálban, picit vissza kell olvasztani és bekenegetni vele a profiterolokat a kúpban, ahol a következő hozzá fog érni. Figyeljetek oda, hogy hogyan áll a kúp, az enyém kicsit ferde lett, de szépen összeáll, és kiborítva meg is tartja a formáját. Nagyon csinos lett.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2312
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Loveiny 7 recept

Anyukámnak készítettem a születésnapjára profiterol-kúpot. Volt itthon egy csomó házi eprünk, vagyis előző napról egy kis összeturmixolt eper, mert az öcsém szereti inni. Gondoltam, miért ne lehetne a vaníliás helyett epres a tölteléke.

Hozzávalók

profiterol

eperkrém

töltés és a kúp

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek