r
Nosalty Logó

Eperjoghurtos tejszíntorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nikóka
Eperjoghurtos tejszíntorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskótához

Krémhez

Burkoláshoz, díszítéshez

Összesen 683 kcal
  • 7% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskótához

Krémhez

Burkoláshoz, díszítéshez

Összesen 8201 kcal
  • 7% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskótához

Krémhez

Burkoláshoz, díszítéshez

Összesen 269 kcal
  • 7% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    472.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    233 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.8 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 683 kcal
  • 7% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    151.4 g

Zsír

  • Összesen
    169.5 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    908 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5667.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    952 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    1609 mg
  • Nátrium
    2796 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1485 g
  • Cukor
    1196 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    410.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    387 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    743 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1272 micro
Összesen 8201 kcal
  • 7% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.5 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 269 kcal

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

Burkoláshoz, díszítéshez

Elkészítés

Piskótához

  1. A piskótatortához a tojásfehérjéket 10 dkg cukorral habbá verjük.
  2. A tojások sárgáját a tejjel, az olajjal, a többi cukorral kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, végül a fehérjehabot is.
  3. 26 cm-es tortakarikában megsütjük, 170 fokon, légkeveréses sütőben kb. 35 perc alatt.

Krémhez

  1. A pudingport a vízzel, a joghurttal kikeverjük, majd hozzáadjuk a felvert hulalát.
  2. A tortát 3 részre vágjuk, megtöltjük a krémmel úgy, hogy a tetejét és az oldalát is megkenjük vékonyan.
  3. 4-5 órára a hűtőbe tesszük.

Burkoláshoz, díszítéshez

  1. A fondant kinyújtjuk, és beburkoljuk vele a tortát, majd a maradékot tetszés szerint megszínezhetjük, és készíthetünk belőle virágokat.
  2. A fehérjemázhoz a porcukrot többször átszitáljuk, a citromlével és a tojásfehérjével kikeverjük. Robotgéppel csak alacsony fokozaton verjük, kb. 3-4 percig.
  3. Zöld ételfestékkel megszínezzük, és tetszés szerinti mintákat rajzolunk vele a tortára. A virágokat ezután helyezzük rá.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3690
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 07.

Ajánló

Ha nagyon folyós joghurttal készítjük csökkentsük le, vagy hagyjuk el a víz mennyiségét.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eperjoghurtos tejszíntorta
Nikóka 172 recept

Ez a torta még tavaly készült, egy kedves barátnőm szülinapjára!

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

Burkoláshoz, díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!