Eperhabos fehér csokoládé-kosár recept

Eperhabos fehér csokoládé-kosár
Eperhabos fehér csokoládé-kosár
25 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Nők lapja konyhájában találtam ezt a receptet. Kicsit macerás, de nem vészes, nem kell tőle megijedni :) . Nagyon dekoratív és finom édesség. Ajánlott kétszer kenni , hogy ne törjön el amikor a papírt levarázsoljuk róla . Ezért  legyen tartaléknak még otthon fehér csoki a 20 dkg -on felül:))

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Ha fontos vendéget várunk, akit el akarunk valami miatt kápráztatni konyhai tudományunkkal, akkor nyugodtan fogjatok neki, mert nem olyan bonyolult, mint amilyennek látszik. Azért erős idegzetűeknek ajánlom elsősorban:). Természetessen nem csak fehér csokival készíthetjük. Sőt legközelebb vegyesen fogom kipróbálni. Egy csík fehér csoki, egy csik étcsoki vagy tejcsoki. Lenyűgöző látvány lesz, az biztos:). A kosárkákat már előtte való nap is elkészíthetjük, a hűtőben szépen várakozhat a sorsára .Maga a tőltelék nagyon hamar kész van. Nagyobb gyerekek segítségét is igénybe vehetjük. Jó étvágyat hozzá!

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: gluténmentes, tojásmentes
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

csokikosár eperhabbal, epres-fehér csokoládés kosárka
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fehér csokit gőz felet felolvasztjuk, és egy kicsit hagyjuk hűlni, hogy ne legyen nagyon folyós.
  2. Egy ecset segítségével kikenjük a muffin-papírokat belül, az oldalát és alját, és betesszük a hűtőbe dermedni. Ha úgy látjuk, hogy nem elég vastag, megismételjük még egyszer a kenést , és visszatesszük a hűtőbe.
  3. Az epret összeturmixoljuk a cukorral (3 szemet hagyjunk díszítésnek). Majd a keményre vert habbal jól összekeverjük.
  4. Közvetlen tálalás előtt kivesszük a hűtőből a kosárkákat. Óvatosan lefejtjük a papírt a csokikosárkákról, és a habzsákba töltött eperhabbal megtöltjük.
  5. Díszítjük eperdarabokkal és díszítő cukorral, esetleg csokidarabokkal.  
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 073
elküldve: 0
receptkönyvben: 180
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Edit

Mióta szakács: 2010.01.31.
149 recept

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó k, 2011-08-23 20:34

Szia Edit! Ú de jó, h. észrevettem ezt a képet! Én is meg akartam csinálni, mert egy újságban láttam, és tuti feltöltöttem volna, ha itt most nem látom meg. :-))) Ügyes vagy, látom neked jól sikerült! Nagyon szép lett. Puszi: Gabi

NoSalty
Nosalty / NoSalty h, 2011-05-30 06:38

Kedves Edit!
Tiéd lett 2011. május 29. legnézettebb receptje!
Gratulálunk! :)
Nosalty.hu csapata

XPingvinX
XPingvinX v, 2011-05-29 13:52

 Nagyon tetszik, hétvégén ki is próbálom, szülinapot tartunk :)) Annyira egyszerűnek tűnik de annyira jól néz ki hogy hihetetlen :) Köszönjük ezt az ötletes receptet!!

laraed
Edit / laraed v, 2011-05-29 14:40

Kedves Pingvin :)) Örülök , hogy tetszik a recept. Arra figyelj , hogy a csokival amikor kened a papírt ne legyen nagyon meleg, mert akkor még nagyon folyik, és az aljába lefolyik minden az oldaláról. Várj vele egy kicsit , hogy dermedjen , de még kenhető legyen. A második réteg adja majd meg a vastagságát . Amikor a papírt leszeded róla lehet , hogy kicsit törik le belőle , de ez ne vegye kedvedet. Nekem is a harmadik már majdnem hibátlan lett:))) Sok sikert hozzá:)))) Üdv Edit

285