Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Eperdzsem Edingoo konyhájából

Eperdzsem Edingoo konyhájából
Eperdzsem Edingoo konyhájából
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Van, hogy nem ízlik, ha a lekvár/ jam darabosabb...

hozzávalók / 10 adag

  • 3 kg eper
  • 1 kg cukor (diétázók, diabéteszesek használjanak édesítőszert 2,5 kupaknyi, de ezt ízlés szerint kell kitapasztalni)
  • 1.5 csomag dzsemfix
  • 1 citromból nyert citromlé (inkább keveset teszek belőle vagy citromos ízesítésű dzsemfixet használok)
  • 1 dl víz
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Alaposan mossuk meg az epret (legalább négyszer mossuk át), vágjuk apró darabokra, majd az aljára öntsünk egy kis vizet (hogy ne égjen le a gázon), és adjuk hozzá a cukrot.
  2. Nagy lángon folyamatos kevergetés mellett megvárjuk, amíg az eper nem kezd "folyós" lenni. Ha esetleg szükséges, a habot szedjük le róla. Én ilyenkor szoktam botmixerrel "összedarabolni", hogy ne maradjanak benne darabkák, és így a "finnyásabbak" is szívesen megegyék.
  3. Hozzáadjuk a mixerezés után a dzsemfixet, ha szükséges, a citrom levét, majd folyamatosan kevergetjük. Én forrás után még 2-3 percig szoktam hagyni a tűzön, majd leveszem.
  4. Az előkészített üvegeket a pereméig megtöltjük, majd lezárjuk, és 5-6 percig fejre állítjuk az üvegeket (én konyharuhát is szoktam csavarni az üvegek köré, vagy pokróccal leterítem, hogy melegen tartsa). Másnapra a kész jamet/lekvárt el szoktam pakolni.
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 1 429
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Edingoo

Mióta szakács: 2015.06.08.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
receptverseny: Dr. Oetker eper receptverseny
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: lekvárok-dzsemek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

Dzsemes epres, eperdzsem, eperlekvár

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

489
eper 3 kg
cukor 1 kg
dzsemfix 1.5 csomag
citromlé 1 citromból nyert
víz 1 dl