Eperdzsem bodzavirággal recept

Eperdzsem bodzavirággal
Eperdzsem bodzavirággal
30 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hallottam csak róla, hogy finom. Aztán olvastam egy receptet a neten. Pici módosítással kipróbáltam, tényleg finom. Csak olyan helyről szedjünk bodzát, ami nem poros, nem bogaras. A megadott mennyiségből nekem 2 db (képen látható) 0.5 l befőttesüveggel, és még egy félüveggel lett.

hozzávalók / 6 adag

  • 1 kg eper
  • 25 dkg cukor
  • 12 db bodzavirág (tenyérnyiek)
  • 1 csomag dzsemfix (3:1-ben)

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

eperdzsem bodzával, eperlekvár, bodzás eperdzsem
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Epret kicsumázzuk, megmossuk, apróbb kockákra vágjuk. Lábasba beletesszük.
  2. Ha elkészültünk, hozzáadjuk a cukrot, dzsemfixet. Összekeverjük.
  3. A bodza száráról a virágokat beletépkedjük. Keverjük össze az eperrel.
  4. Folytonos keverés mellett felforraljuk. Kavargatva még kb. 5 percig főzzük. A közben keletkező fehér habot leszedjük.
  5. Még forrón üvegekbe töltjük, szorosan rácsavarjuk a tetejét, és fejre állítjuk. Ha már meg tudjuk fogni az üveget, állítsuk talpra, és tegyük a helyére.
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 401
elküldve: 0
receptkönyvben: 45
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabys

Mióta szakács: 2012.08.10.
138 recept

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

223