Eperdzsem 2. recept

Eperdzsem 2.
Eperdzsem 2.
50 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom és könnyű elkészíteni. Nekem bevált, az egész család szereti.

hozzávalók / 4 adag

alapanyagok

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

dzsem eperből
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az epreket megmossuk és a nagyobbakat félbe, vagy több részre vágjuk.
  2. Feltesszük főni a hozzávalókat egy nagy lábasba. Forráspont elérése után 3-5 percig főzzük.
  3. A habot szedjük le a tetejéről.
  4. Botmixerrel pépesítsük kicsit össze a dzsemet, de úgy, hogy azért maradjon egészben is gyümölcs (így esztétikusabb).
  5. Öntsük a dzsemet üvegekbe és hagyjuk 5 percig fejjel lefelé tartva őket.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 67 127
elküldve: 6
receptkönyvben: 407
elkészítve: 11/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Eri

Mióta szakács: 2009.08.04.
62 recept

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

laraed
Edit / laraed p, 2011-03-04 12:10

Hol vettetek epret / ami eltevésre alkalmas /,hogy ma 2011 március 3 án megcsináltátok:)))))Nagyon kíváncsi lennék rá:)))) Üdv Edit

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó sze, 2010-06-02 15:02

De jóóóó, köszi!!!
Akkor a hétvégén főzöm!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó k, 2010-06-01 10:40

Eri!
Meddig áll el ez a dzsem?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó sze, 2010-06-02 13:39

Szia Jé!
Nekem vannak még kétéves lekvárjaim is,van ami dzsem fix-el készült,nyugodtan használd.
Ezért találták ki.

laraed
Edit / laraed sze, 2010-05-05 12:48

Feltesszük főni a hozzávalókkal.....Na akkor tesszük bele a Dzsemfixet.... Üdv Edit

1193