Eper-rebarbaradzsem egy kis csavarral recept

Eper-rebarbaradzsem egy kis csavarral
Eper-rebarbaradzsem egy kis csavarral
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Világéletemben imádtam az eres dolgokat, lekvár, szörp, joghurt meg miegymás. Idén eldöntöttem, hogy csak azért is teszek el eperlekvárt. Még jó, hogy tudtam is szedni a párom nagymamájánál annyi epret, amennyi kell egy adaghoz. Ebből három kis szószos üveggel lesz, meg egy kicsi kimarad kóstolónak.

hozzávalók / 6 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, uzsonna
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: lekvárok-dzsemek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

rebarbarás eperdzsem, eperlekvár almával és rebarbarával, házi fahéjas rebarbarás eperlekvár
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az epret és a rebarbarát alaposan megmossuk, a rebarbarát "meghámozzuk". Nem mindenki szereti azt a külső részét, ami szálas. Apróra vágjuk őket. (Ezt én az eper felénél megunom, és kézzel össze szoktam nyomkodni. Utána egész nap isteni eperillatú a kezem.)
  2. Az almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük egyenesen a lábasba, amiben főzzük. A dzsemfixszel az előírtak alapján járunk el. Mehet bele az eper, a rebarbara és az a csipet fahéj.
  3. Mikor elkészült, az üvegeket színültig töltjük, és néhány percre fejre fordítjuk. Kicsit fanyar, de nagyon finom lekvár lesz az eredmény.
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 643
elküldve: 0
receptkönyvben: 4
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Panka80

Mióta szakács: 2014.12.22.
37 recept
hirdetés

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

314