Eper-banándzsem recept

Eper-banándzsem
Eper-banándzsem
45 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez életem első lekvárfőzése teljesen egyedül, felügyelet nélkül, és teljességgel meg vagyok vele elégedve (és mások is:)). Biztos vagyok benne, hogy nem ez volt az utolsó lekvárkészítésem.:)

hozzávalók / 2 adag

  • 1,5 kg eper
  • 0,5 kg banán
  • 55 dkg (nád)cukor
  • 2 kk citromsav
  • 2 cs dzsemfix 3:1

ajánlat

Friss pékáruval tökéletes reggeli, uzsonna vagy vacsora, de nagyon finom fánkokkal vagy bármilyen túrós süteménnyel.:)

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
adag: 2 főre
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

eperdzsem, banános eperdzsem, banános eperlekvár
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az epreket alaposan megmossuk, kicsumázzuk, és felvágjuk kettőbe vagy négybe (kb. 2 maroknyit félrerakhatunk, amit nem turmixolunk majd össze).
  2. A banánokat is felszeleteljük, és az eperrel együtt nagy lábosba tesszük, majd összeturmixoljuk - nem baj, ha nem lesz teljesen pépes, ha maradnak benne kisebb darabok, attól csak még finomabb lesz a lekvár.
  3. Belerakjuk a cukrot, a citromsavat és a dzsemfixet, és lassú tűzön elkezdjük melegíteni.
  4. Ha felforrt, 3-5 percig még forraljuk, majd üvegekbe elrakjuk.
  5. Zárjuk le az üvegeket, és fordítsuk fejre 5 percre.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 549
elküldve: 2
receptkönyvben: 40
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

adrika90

Mióta szakács: 2012.11.05.
12 recept
hirdetés

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

barbara21
Barbara21 / barbara21 k, 2017-07-25 13:02

Szia! Ebből az adagból hány darab és mekkora befőttesüveg telik meg? Első lekvár/dzsem főzésemre készülök és nem tudom az arányokat, de nem szeretnék túl sokat csinálni egyszerre, hiszen az első könnyen balul sülhet el.