r
Nosalty Logó

Az én mandulás-sárgabarackos rudacskáim

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ikó
Az én mandulás-sárgabarackos rudacskáim
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 1465 kcal
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 5859 kcal
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 470 kcal
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.3 g

Zsír

  • Összesen
    100.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1459.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    331 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    317 mg
  • Foszfor
    674 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.9 g
  • Cukor
    96 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    551 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 1465 kcal
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141.2 g

Zsír

  • Összesen
    401.2 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    136 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    157 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5837 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    1322 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    1269 mg
  • Foszfor
    2694 mg
  • Nátrium
    424 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    491.6 g
  • Cukor
    383 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

VÍZ

  • Összesen
    169.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    79 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    426 micro
  • Kolin:
    317 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2205 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 5859 kcal
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    32.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    468.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    216 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 470 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az aszalt sárgabarackot felkockázzuk. A tepsit kibéleljük papírral, a sütőt előmelegítjük.
  2. A marcipánt apró darabokra vágjuk, hozzáadjuk a tojásfehérjéket és konyhai robotgép dagasztó spiráljával jól összekeverjük. A marcipánmassza majdnem teljesen fel kell, hogy oldódjon a tojásfehérjében!
  3. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton jól összedolgozzuk.
  4. A szeletelt mandulát egy lapos tányérba szórjuk.
  5. A tésztából evőkanál segítségével kis adagokat veszünk, nedves kézzel hosszúkás formára nyújtjuk, majd a mandulában megforgatjuk. Kb. 5 cm hosszú legyen.
  6. A rudacskákat a tepsire helyezzük, és kb. 12 perc alatt megsütjük.
  7. A rácson kihűtött rudacskák mindkét felét vízfürdőben megolvasztott fehércsokoládéba mártjuk, majd hagyjuk megdermedni.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5969
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karácsonyi aprósüteménynek készült. Kb. 40 darab lesz belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?