r
Nosalty Logó

Empanadas tonhallal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csorbusz
Empanadas tonhallal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 20% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1394 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5582 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 200 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131.1 g

Zsír

  • Összesen
    59.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4554.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    343 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    1446 mg
  • Nátrium
    2453 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    395.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    353 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    1096 micro
  • K vitamin:
    186 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    314 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    468 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    10067 micro
  • Lut-zea
    330 micro
Összesen 1394 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    524.5 g

Zsír

  • Összesen
    238.4 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    893 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    18217.7 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    1373 mg
  • Kálcium
    511 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    678 mg
  • Foszfor
    5784 mg
  • Nátrium
    9812 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    308.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1581.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1413 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    36 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    191 mg
  • D vitamin:
    4383 micro
  • K vitamin:
    744 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    208 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    271 micro
  • Kolin:
    890 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1254 micro
  • α-karotin
    80 micro
  • β-karotin
    1873 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    40270 micro
  • Lut-zea
    1320 micro
Összesen 5582 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    655.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    353 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    158 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1449 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 200 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a lisztet egy tálba belerakjuk, hozzáadjuk a vajat morzsolva, a tojást, sót, ecetet, majd a vizet. Összedagasztjuk. Hideg helyen kb egy órát pihentetjük.
  2. Közben kevés olajon a hagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a fokhagymát és a paprikát, amit kockára vágtunk. Sózzuk, borsozzuk. Megpároljuk, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a tonhalkonzerveket. Jól összeforraljuk, és a karikákra vágott olívabogyót beledobjuk. Belerakunk tejfölt, hogy krémesebb legyen az állaga. Ezzel kész is a szósz.
  3. Kivesszük a tésztát a hűtőből, vékonyra kinyújtjuk, majd kb 8 cm-es pogácsaszaggatóval (pohárral) köröket vágunk belőle. A tészta ruganyos, mindig visszahúzódik, de mi kitartóan rásegítünk egy kis nyújtással.
  4. A korongokat megtöltjük a töletelékkel, megvizezzük a tészta szélét, és jól lenyomkodjuk. A végén felvert tojással megkenjük a tetejüket.
  5. Előmelegített, 180 fokos sütőben kb 20 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3880
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Empanadas tonhallal
Csorbusz 19 recept

Imádom a tonhalat, minden mennyiségben és szinte minden módon. Ez a recept a neten keresgélés, barátok és saját kísérletezés eredménye.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek