r
Nosalty Logó

Emeletes torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nikcsu konyhája
Emeletes torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Piskóták

Alsó krém

Középső krém

Felső krém

Összeállítás

Díszítés

Összesen 1450 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Piskóták

Alsó krém

Középső krém

Felső krém

Összeállítás

Díszítés

Összesen 17408 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Piskóták

Alsó krém

Középső krém

Felső krém

Összeállítás

Díszítés

Összesen 263 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.5 g

Zsír

  • Összesen
    51.6 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    382 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1734.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    428 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    618 mg
  • Nátrium
    579 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    214.9 g
  • Cukor
    161 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    139.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    396 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    390 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    381 micro
Összesen 1450 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    341.5 g

Zsír

  • Összesen
    619.2 g
  • Telített zsírsav
    336 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    199 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    4581 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    20811.2 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    475 mg
  • Kálcium
    5136 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    751 mg
  • Foszfor
    7411 mg
  • Nátrium
    6943 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2579.1 g
  • Cukor
    1928 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    1678.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4749 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    46 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    990 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    742 micro
  • Kolin:
    2855 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4682 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    784 micro
  • β-crypt
    79 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4574 micro
Összesen 17408 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.8 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 263 Kcal

Hozzávalók

Piskóták

Alsó krém

Középső krém

Felső krém

Összeállítás

Díszítés

Elkészítés

Piskóták

  1. 1 tojáshoz 20 g cukor és 30 g liszt tartozik, és piskótánként 1 sütőpor. Csináljunk 8 tojásból egy téglalap alakú piskótát (30x45). Válasszuk szét a tojásokat és verjük fel külön-külön a fehérjét a fele cukorral és a sárgáját. A fehérjének olyan keménynek kell lennie, hogy ha felfordítjuk a tálat nem esik ki belőle. A sárgájának pedig világossárga habos kemény krémnek kell lennie. A lisztet tegyük egy tálba, és szórjuk bele a sütőport, majd a sárgáját és a fehérjét keverjük össze szép óvatos mozdulatokkal, és szitáljuk bele a lisztes sütőport. Öntsük ki a 30x45-ös kikent formába, és süssük meg 180 fokon. Ugyanilyen eljárással csináljunk egy 6 és egy 4 tojásos piskótát, kör alakban (24, 20 cm átmérőjű). Ügyeljünk arra, hogy legyen különbség az emeletek közt, hogy szép mutatós tortát kapjunk a legvégén.
  2. A téglalap alakú piskótát vágjuk fel úgy, hogy ujjnyi vastagságú lapokat kapjunk,de kb. 15 cm magas legyen 1 csík (félbe vágjuk függőlegesen, és majd elvágjuk 3 felé merőlegesen). Ez lesz az alsó szint. Ezt úgy képzeljük majd el, hogy mint a kis csigát, fel fogjuk tekerni kör alakra. Mivel jó masszívnak kell lennie az alsó szintnek, hogy elbírja a másik két tortát.
  3. A többi két kör alakú piskótát vágjuk 3 felé a szokásos módon.

Alsó krém

  1. Verjük fel a tejszínt a habfixálóval, és rakjuk a hűtőbe. Főzzük meg a pudingot a tejjel és a cukorral, majd olvasszuk bele a tejcsokit, és a legvégén a nutellát rakjuk bele.
  2. Ha kihűlt a krém, keverjük össze a tejszínhabbal.

Középső krém

  1. Verjük fel a tejszínhabot a habfixálóval, és öntsük bele a 2 pohár eperjoghurtot és a porcukrot vagy a lekvárt. Az epreket szeljük apró darabokra, és forgassuk bele a krémbe, majd rakjuk az egyveleget a hűtőbe.

Felső krém

  1. Főzzünk pudingot a tejjel és a cukorral, a legvégén tegyük bele a gesztenyepürét. Amíg kihűl, verjük fel a tejszínhabot. Amikor már kihűlt a puding, keverjük össze a tejszínhabbal, és rakjuk a hűtőbe.

Összeállítás

  1. Alsó szint: A kis csíkokat, amiket elvágtunk (k.b 15 cm magas, 1 ujjnyi vastag, de ez függ milyen magas alsó szintet szeretnénk), kenjük meg az egyik felét a krémmel, és szórjuk meg a mogyoróval, és csavarjuk fel. Kenjük meg a következő csíkot, szórjuk meg a mogyoróval, és tekerjük az előző csíkhoz, és így tovább, míg elfogynak a csíkok, és nem kapunk egy szép, magas, kör alakú torta alapot, és borítsuk be krémmel a külsejét.
  2. Középső szint : A középre szánt tortalapokat kenjük meg a krémmel, és borítsuk be a krémmel.
  3. Felső szint: A legfelső tortát is kenjük meg a neki szánt krémmel, és borítsuk be a krémmel.
  4. Fontos, hogy még ne illesszük össze a torta szintjeit, mert a fondantal még be kell őket borítani.

Díszítés

  1. (Én előre kiszabott, és kinyújtott fondant használtam.) Ezzel beborítjuk mind a 3 torta szintet. Szép óvatos és lassú mozdulatokkal rásimítjuk a fondant, ügyeljünk arra hogy ne legyen ráncos, és ne szakadjon el. Azért fontos hogy a torta szinteket külön-külön beborítsuk a krémmel, hogy a fondant szépen rátapadjon.
  2. Miután mind a 3 szint be van borítva fondanttal, összeilleszthetjük őket.
  3. Saját stílusunk szerint kidíszíthetjük művirággal, cukormázzal és a gyöngyökkel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x45
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10576
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 13.

Ajánló

Ügyeljünk arra és vegyük figyelembe a hűtőnk kapacitását! Ez a torta igen magas lesz!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Nikcsu konyhája 8 recept

Ezt a tortát a 20. születésnapomra csináltam. Nagyon bevált,és mutatósra sikeredett. Remélem mindenki hasonló sikereket szerez a tortámmal kapcsolatban.

Hozzávalók

Piskóták

Alsó krém

Középső krém

Felső krém

Összeállítás

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek