Emeletes csokoládétorta kesudióval, amarettóval, tejszínhabbal recept

Emeletes csokoládétorta kesudióval, amarettóval, tejszínhabbal
Emeletes csokoládétorta kesudióval, amarettóval, tejszínhabbal
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mert nem csak egy esküvői torta lehet emeletes.

hozzávalók / 6 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

szülinapi torta, csokoládés torta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük a sóval és a szódabikarbonáttal.
  2. Vízgőz felett összeolvasztjuk a vajat, a tejet, a kakaóport és a cukrot. A tűzről levéve hozzákeverjük a joghurtot és a tojást, valamint a lisztet és a narancsreszeléket.
  3. A kesudió felét durvára vágjuk, a masszához keverjük.
  4. A massza felét egy 18 cm-es, míg a másik felét egy 21 cm-es sütőformába tesszük, s 170 C fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük.
  5. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk.
  6. A nagyobbik tortára csokoládéval ráragasztjuk a kisebbet, majd a tetejéről lecsorgatjuk a csokoládét az oldalára. Rászórjuk a kesudiót.
  7. Tálaláskor vágunk egy szeletet, locsolunk rá amarettót, nyomunk rá habtejszínt.
  • sütési hőfok: 170°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 265
elküldve: 0
receptkönyvben: 5
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

934