Élesztőpástétom recept

1 adag
156
kcal
Élesztőpástétom
Élesztőpástétom
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A nőverem recepje, tőle tanultam és szerettem meg.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Szépen formázható, akár vendégváró falatkáknak is kiváló.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

tojásos élesztőpástétom, élesztőpástétom
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejbe belemorzsoljuk az élesztőt és belekeverjük a zsemlemorzsát. Állni hagyjuk pár percig.
  2. Az olajon megfonnyasztjuk a hagymát, hozzáöntjük a zsemlemorzsás keveréket, fűszerezzük és kevergetve addig főzzük, míg elválik az edény falától
  3. Levesszük a tűzről és beleöntjük a felvert tojásokat, majd visszatéve a tojások megszilárdulásáig kevergetjük
  4. Fogyasztás előtt hűtőbe tesszük pár órára.

statisztika

beküldve:
nézettség: 12 273
elküldve: 1
receptkönyben: 297
elkészítve: 5/14
Facebookon megjelent: -

szakács

FMAlisca

Mióta szakács: 2009.10.03.
9 recept

Hozzászólások (14)

morotva
morotvav, 2014-10-26 11:00

Kipróbáltam és nagyon finom A vöröshagyma helyett lilahagymával készítettem, és még egy kis majoranna is beleesett, de nem ártott neki! Köszi a receptet, biztosan sokszor el fogom készíteni! :-D

nagyleila
nagyleilaszo, 2013-02-09 10:17

Kipróbáltam. Nekünk nem jött be, olyan semmilyen íze volt. Habár soha az életben nem ettem, nem tudom milyennek kellett volna lennie. Ízlések és pofonok.

nagyleila
nagyleilap, 2013-02-08 13:30

Szia!
Érdekes recept, "semmiből finomat" Hétvégén próba alá vetem :) A jól formázható, és vendégváró falatka megjegyzéseid alapján gondolhatok arra, hogy nem csupán pirítós kenyérrel lehet enni? Nincs semmi bajom a pirítóssal, csak mostanában felszedtem pár kg :(
Tudom, ez a recept sem a minusz kg felé fog vinni, de ha esetleg nem kenyérrel eszem? ;)
Pl: fonott kaláccsal, szintén itteni recept alapján :))
Valami 5leted van a kenyér kikerülésére?
Peterapo megjegyzése pedig szerintem nem rosszindulatú volt, én örülök, hogy megosztotta ezt is velünk :)
Köszi a receptet, és előre is a választ! Kellemes hétvégét!

sziszi01
sziszi01v, 2013-01-20 22:36

Szia!
ez mennyei! köszi, hogy megosztottad ezt az egyszerű, olcsó, ámde igen finom kis étek receptjét!
biztosan többször erlkészítem még! :-)
Sziszi

almond
almondsze, 2012-05-16 17:32

ez isteni!!! kis fokhagymával és mustárral ízesítettem. csak az a baj, hogy legszívesebben most rögtön megenném az egészet kenyér nélkül egyedül :)
köszönöm a receptet!

takacsne
takacsnesze, 2012-04-18 10:46

"Hamis velőpástétom" néven ismerem. Régen többször elkészítettem.

firstlady
firstladysze, 2012-04-18 08:00

Gyerekkorom egyik kedvence volt. Már rég elfeledkeztem róla, de most kiderült, hogy nem csak a megszépítő messzeség miatt éreztem finomnak. :-) Én is pici mustárral ízesítettem, és nem sajnáltam belőle a borsot.
Köszönöm, FMAlisca, hogy eszembe juttattad!

varadikata
varadikatasze, 2011-06-08 19:13

Én ezt úgy ismerem, hogy hamis velőpástétom (az élesztő miatt egy picit emlékeztet a velő ízére), és nagyon szeretem. Az utóbbi időben elfelejtkeztem a receptről, de ma este ez volt a vacsi, pirítóssal!

Tmea
Tmeacs, 2011-03-17 13:32

Nagyon finom, kicsit olyan körözöttes feelingje van! :-) Tettem bele még egy kis mustárt, tényleg jó,é s laktató!
Üdv
Tímea

schukanyó
schukanyóv, 2011-02-20 10:33

Igaza van peteraponak nekem az anyukám csinálta ezt a fajta pástétomot gyerekkoromban még most is szívesen gondolok rá és ujra megcsináltam.

ladylildu
ladylildup, 2010-07-16 11:20

Nagyon jó recept! Kicsit tartottam tőle az élesztő miatt, de nagyon jó íze lett, és a tojástól csak még jobb íze lett. Köszönöm!

peterapo
peteraposze, 2010-03-10 10:25

Az eredeti receptet ínséges időkben tette közkinccsé a Szabad Európa Rádió. Tojásról, olajról szó se volt...
Egy csomag élesztő (4 dkg) + 4-5 evőkanál prézli (száraz kenyérből darált a legjobb...) leöntve annyi langyos tejjel, hogy ellepje. Állni hagyjuk, ha szükséges, még önthetünk rá tejet (Se túl híg, se túl sűrű ne legyen a massza.)
Egy jó evőkanál disznózsíron megdínsztelünk egy jó fej apróra vágott hagymát. A tűzről levéve adunk hozzá egy kávéskanálnyi piros paprikát.
Erre a paprikás-hagymás zsírra öntjük a tejes-élesztős prézlit, lassú tűzön kavargadva sűrűre főzzük.
Kész.
A többi stimmel.

firstlady
firstladysze, 2012-04-18 08:03

"A többi stimmel."
Kedves peterapo!
Attól mert a Szabad Európa rádióban máshogy hangzott el, még ez is stimmel.
Akkoriban nemigen főztünk még olajjal, és tojás is hol volt, hol nem volt... Ebbe azért jutott nálunk, mert ha mindent kihagyunk belőle, akkor egyszerűbb, ha száraz kenyeret rágunk, az is megment az éhhaláltól. :-)
Én is szeretek nosztalgiázni amúgy...

Legfrissebb cikkek

156