r
Nosalty Logó

Egyszerű tönkölybúzakenyér sikérrel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Koni tündér
Egyszerű tönkölybúzakenyér sikérrel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
kenyérsütő
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 547 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2184 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 248 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1357.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    517 mg
  • Nátrium
    596 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    91.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    211 micro
Összesen 547 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.8 g

Zsír

  • Összesen
    61.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5430.9 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    690 mg
  • Foszfor
    2068 mg
  • Nátrium
    2385 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    356.1 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    366 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    491 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    331 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    461 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    391 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    845 micro
Összesen 2184 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    614.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    270 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 248 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hozzávalókat a fenti sorrend alapján beletesszük a kenyérsütőgépbe, úgy hogy az elején az egyik oldalon legyen a nádcukor és az élesztő, a másik oldalon pedig a só.
  2. Dagasztás programon elindítjuk, és megvárjuk, míg végez. Ugyanezt persze mi is meg tudjuk csinálni saját kézzel, nem muszáj géppel, csak miután összegyúrtuk, 30 percig kelesszük letakarva meleg helyen.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsire szórjunk egy kis lisztet, és úgy helyezzük rá a tésztát, formáljunk cipó alakúra.
  4. Akár mintát is vagdoshatunk a tetejére.:)
  5. 180°C-on kb. 45-50 perc alatt megsül. Vegyük ki, és egyből ecseteljük be a tetejét vízzel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 12009
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Koni tündér 4 recept

A búzasikért biztos nem ismeri mindenki. Bioboltokban meg lehet találni. Pékárukhoz lehet használni, hogy növeljük a sikértartalmukat. Adagolás: 1 ek/50 dkg liszt. A sikért nevezhetjük a búza "húsának" is akár, mert igen magas a fehérjetartalma, így ezért sem kell olyan sok belőle a tésztába. Az állaga pedig nagyon finom és porolódik, tehát nagyobb mennyiségben biztos jól megszívná magát folyadékkal. Az étel íze ugyanolyan marad. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek