Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyszerű töltött tök

Egyszerű töltött tök
Egyszerű töltött tök
65 perc / előkészület: 15 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik legnagyobb nyári kedvenc - ezúttal egy egyszerű, alapverzióban!

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tököt félbevágjuk, kimagozzuk, húsát kicsit kivájjuk kanállal.
  2. Az olívaolajat felmelegítjük, és megfuttatjuk rajta a vöröshagymát és a fokhagymát, míg kicsit elveszítik a nyersségüket.
  3. A darált húst, a megpárolt hagymákat, a fűszerpaprikát, sót, borsot, a főtt rizst, a csokor kapor felét apróra vágva, a két tojással együtt egy tálba öntjük, és alaposan összekeverjük.
  4. Beletöltjük a kivájt tökbe. A tejfölt összekeverjük a kapor másik felével, majd rákenjük a töltelékre.
  5. Megszórjuk a zsemlemorzsával, aláöntjük az egy deci vizet, és 180 fokra előmelegített sütőbe dugjuk. 50 perc alatt készre sütjük, Ha szükséges, félidőben letakarjuk alufóliával.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 261
össznézettség: 24 286
elküldve: 3
receptkönyvben: 58
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
756 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék rizsből és tésztából
szezon: nyár
kategória: töltött zöldség
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

töltött tök, kapros-tejfölös töltött tök

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

580
közönséges tök 1 közepes db
olívaolaj 2 ek
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
darált sertéshús 35 dkg
rizs 2 bögre
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kapor 1 csokor
tojás 2 db
fűszerpaprika 2 ek
tejföl 2 dl
zsemlemorzsa 50 g
víz 1 dl