Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyszerű tárkonyos szósz

Egyszerű tárkonyos szósz
Egyszerű tárkonyos szósz
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Újabb alaprecept. Sokan tudják, hogyan kell elkészíteni, sokan viszont nem. Nekik szól, a zacskós porok helyett lehetőségként. Ugyanannyi idő alatt van készen, de sokkal finomabb.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

pH besorolás: enyhén savasít
Sültek mellé, vagy szószos ételek alapjaként.
Juci pedig remélhetőleg majd elmondja nekünk, mi a különbség a mártás és a szósz között - mert fogalmam sincs, hogy ez szósz vagy mártás. :-)

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

tárkonyszósz, tárkonyos szósz - alaprecept
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát jó apróra vágjuk, nem olyan trehány módon, ahogyan én. Vajon megfuttatjuk.
  2. Rádobjuk a tárkonyt és 1-2 percig kis lángon sütjük.
  3. Felöntjük a tejszínnel és pár percig forraljuk. (Ha nem sűrűsödne, fél ek keményítőt fél dl vízzel elkeverve sűríthetjük.)
  4. Fűszerezzük, ha úgy szeretjük, citrommal vagy borecettel savanyíthatjuk. Sültek, húsok mellé tálaljuk kísérőnek.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 32 088
elküldve: 1
receptkönyvben: 784
elkészítve: 11/21
Facebookon megjelent: -

szakács

P.

Mióta szakács: 2009.11.10.
171 recept

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

baliz
baliz Sun, 2014-06-22 16:40

Tejszín helyett lehet e magas zsírtartalmú tejet használni?

nyali-fali
nyali-fali Wed, 2013-01-23 21:14

lehet, hogy elkerülte a figyelmem, friss tárkony kell hozzá? vagy szárítottból is jó?

szatmári magdolna
szatmári magdolna Sun, 2012-03-25 12:06

Imádom a tárkony ízét. Bocs, hogy most nem a szószról fogok írni, habár ezt is szoktam csinálni és imádjuk. Ime egy tárkonyos leves: csirkemellet kockákra vágni ( fél is elég ) mindenféle zöldséget kevés olajon párolni és rádobni a húst, megszórni tárkonnyal, sózni. Hamar megfő, ekkor tejfől + kevés liszt kikeverni hozzáönteni ( ne legyen csomós), aztán citromlevet facsarni a levesbe. Ha nincs, kevéske ecet is jó. Nagyon laktató, finom, pikáns leves. Gyakran főzöm.

mrsgrob
mrsgrob / mrsgrob Thu, 2011-10-06 13:07

Nagyon szeretem ezt a szószt, gyakran készítem húshos vagy tésztához, köszönöm.

Bia
Bogi :o) / Bia Wed, 2011-02-23 20:37

Na ezt meg valahogy elnéztem...pedig vártam rá:))))Kifogom próbálni az tuti!Puszi.Bogi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2011-01-30 18:45

Hmm... Ezt a szószt mi is szeretjük.:)
Én úgy szoktam csinálni, hogy amikor készen van a husi, akkor ráöntöm a tárkonyos tejszínt, és összeforralom vele egy kicsit. Így a husinak is enyhe tejszínes íze lesz:)
Anna

Gargoyle
P. / Gargoyle Sun, 2011-01-30 18:54

Így is van, úgy lehet variálni, ahogy szeretnéd! Köszi Anna, hogy leírtad! :-)
Eszter

376
habtejszín 4 dl
vöröshagyma 1 kis fej
vaj 4 dkg
tárkony 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fehérborecet 1 kk