r
Nosalty Logó

Egyszerű spenótos-ricottás ravioli

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Egyszerű spenótos-ricottás ravioli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A szószhoz

Összesen 344 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A szószhoz

Összesen 2062 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A szószhoz

Összesen 164 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    488.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    129.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    128 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    1133 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1458 micro
  • Lut-zea
    1873 micro
Összesen 344 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    74.3 g

Zsír

  • Összesen
    75.4 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    663 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2931.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    162 mg
  • Kálcium
    788 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    1140 mg
  • Nátrium
    576 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    269.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    778 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1108 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    144 micro
  • K vitamin:
    767 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    390 micro
  • Kolin:
    544 mg
  • Retinol - A vitamin:
    525 micro
  • α-karotin
    343 micro
  • β-karotin
    6797 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    8748 micro
  • Lut-zea
    11238 micro
Összesen 2062 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    540 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    695 micro
  • Lut-zea
    892 micro
Összesen 164 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A szószhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Először a tésztát gyúrjuk össze: halmozzuk a lisztet egy munkafelületre, készítsünk a közepébe egy krátert, ide üssük a tojásokat, adjunk hozzá egy csipet sót és egy kanál vizet, ha szükséges, jól dolgozzuk össze, és egy gombócba formázva hagyjuk pihenni legalább 30 percet.
  2. Közben készítsük el a tölteléket. Egy serpenyőben 1 ek olívaolajon pirítsuk meg a kockázott hagymát, dobjuk rá a spenótot, fonnyasszuk, sózzuk, borsozzuk, csipet szerecsendiót is reszelhetünk rá. Majd a ricottával keverjük el. Ekkor lekapcsolhatjuk alatta a lángot, a meleg serpenyőben a plusz nedvesség elpárolog, így szárazabb lesz a töltelék, nem áztatja szét a tésztát.
  3. A tésztát pihentetés után, több részletben nyújtógéppel 6-os fokozatig nyújtsuk téglalapokra vagy egyben nyújtófával egy nagy téglalapra. A tésztát szúrjuk ki ravioli készítővel, a megmaradt részeket gyúrjuk, nyújtsuk, és szúrjuk ki újból. A tésztakorongok egyik felére, egymástól kellő távolságra, tegyünk 1-1 kanálnyi összegyurmázott tölteléket, majd hajtsuk rájuk a másik oldalukat, és a töltelék körül nyomkodjuk rá a felső réteget.
  4. A töltött tésztákat halványan lisztezett tálcán sorakoztassuk egymás mellé. Több adagban, forrásban lévő, sós vízben főzzük ki őket, de csak akkor, ha már kész a szósz!
  5. Egy nagy serpenyőben két-három lögyböletnyi - szóval bő - olívaolajon pirítsuk hirtelen a negyedelt koktélparadicsomokat. Sózzuk, borsozzuk.
  6. Ide a serpenyőbe, a forró paradicsomra szedjük ki a kifőtt raviolikat, szórjuk meg frissen aprított petrezselyemmel, forgassuk össze, és szedjük adagokba tányérokra azonnal. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 4258
  • Feltöltés dátuma: 2020. szeptember 26.

Ajánló

A tészták között a könnyebbek közé sorolhatjuk, ha kibírjuk, és nem eszünk túl sokat belőle. Ebédre, vacsorára nagyszerű!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A spenótos-ricottás töltelék sok olasz tésztában bizonyított már, ebben a ravioliban is nagyszerű. A könnyű, pillanatok alatt összedobható, friss paradicsomos szósz pedig teljesen üdévé varázsolja.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A szószhoz

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek