Egyszerű sós stangli recept

Kalória?
Egyszerű sós stangli
Egyszerű sós stangli
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sós aprósütemények receptjeit előszeretettel gyűjtöm, kipróbálom, mivel a család apraja-nagyja nagyon szereti a sós rágcsálnivalót. Ezt a receptet is egyik nagynéném receptfüzetében találtam. Különösen azokat részesítem előnyben, amelyikben nincs élesztő, mert azokat, ha vendéget várok, már egy nappal előtte elkészíthetem, nem száradnak ki.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A kenéshez és a szóráshoz

ajánlat

A stangli tetejére sajt helyett egyéb magvak, pl.köménymag, szezámmag, lenmag is szórhatók.

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: szilveszter

receptkategóriák

egyéb elnevezések

egyszerű sajtos rúd, egyszerű sajtos ropogós
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet elkeverjük a sóval, elmorzsoljuk a margarinnal.
  2. Hozzáadjuk a tejfölt és jól összegyúrjuk.
  3. Fél óráig a hűtőben pihentetjük.
  4. Pihentetés után kb. 0,5 cm vastagra nyújtjuk.
  5. Kissé felvert tojással megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk.
  6. Derelyevágóval kb. 1 cm széles, 10 cm hosszú csíkokra vágjuk.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, előmelegített sütőben 200 C°-on zsemleszínűre sütjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 490 Ft
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 76 032
elküldve: 36
receptkönyben: 1 037
elkészítve: 62/92
Facebookon megjelent: -

szakács

Muci

Mióta szakács: 2008.04.02.
170 recept

Hozzászólások (18)

Szilva75
Szilva75 cs, 2014-03-20 19:42

Kedves Muci!
Lenne 3 kérdésem. Ha egy egész napig áll hűtőben a tészta nem gond-e? 1-2 nap múlva is ugyanolyan élvezhető-e, ha előre megsütöm? Fontos-e a kétfajta liszt, vagy csak finomlisztet használva is jó a végeredmény?
Köszönettel, Szilvi

Muci
Muci / Muci h, 2014-03-24 16:59

Kedves Szilvi !
Az, hogy kicsit tovább, akár egész nap a hűtőben van a tészta , csak miután kiveszed kell egy kis idő, hogy tudjál vele dolgozni. A másik kérdésedre a válaszom az, hogy két három napig biztos élvezhető ez a sós rúd. A kétfajta liszt az eredeti receptben szerepel én mindig úgy készítettem, ezért nem tudom a választ.
Üdv.: Muci

Szilva75
Szilva75 k, 2014-03-25 16:21

Kedves Muci!
Köszönöm a választ, de még szombaton megsütöttem tripla adagban a kétféle liszttel, és még ma is finom, élvezhető a stangli. Csak ajánlani tudom mindenkinek.
Üdv.: Szilvi

Vekka
Vekka v, 2014-03-23 10:39

Kedves Szilvi!
Én már többször is elkészítettem ezt a sütit. Legutoljára dupla adagot gyúrtam be és az egyik felét aznap, a másik felét csak másnap sütöttem meg, szóval a fele egy napot állt a hűtőben és ugyanolyan jó lett, miután megsült.
Én csak sima liszttel készítem, mert itt nem találtam még rétes lisztet, és a családnak így is nagyon ízlik (bár nem tudják, milyen lenne kétféle lisztből).
Vekka

zsusska
zsusska v, 2013-09-22 14:07

Kedves Muci!
Nagyon finom lett az én stanglim is, most sült ki a vége! Dupla adaggal indítottam, de nem bántam meg, így marad még belőle estére is! :) Picit megijedtem az elején, hogy lágy lesz a tészta, de a hűtőben pont pihent annyit, hogy lehetett vele szépen dolgozni.
Köszönöm a receptet!
Zs.

Muci
Muci / Muci p, 2013-08-23 17:12

Szia Ági !
Nagyon szívesen. Örülök, hogy ízlett .
Üdv.: Muci

Kitchen_Profi
Kitchen_Profi h, 2012-12-17 18:28

Most találtam meg Anyukám régi receptjei között az ő sós stangli receptjét, lényegében ugyanez az összetétele és összeállítása. Talán az akkori ízlés szerint kicsit több sót tett bele, de ez nyilván függ attól is, hogy milyen sajttal szórjuk meg. (Akkor lényegében csak trappista sajt volt a boltban.) Ő az összeállítás után egy éjszakára a hűtőbe tette a fóliába pakolt tésztát, utána reggel pikk-pakk megsütötte. Mivel nincs benne sem sütőpor, sem élesztő, lényegében hetekig eláll. Nagyon finom, mi nagyon szerettük. Most Karácsonyra is sütök ilyet, mert már régen nem ettünk hasonló finomat!

nyuszika
Nyuszika / nyuszika szo, 2012-07-14 17:54

Kedves Muci!

Most készültem el a sütivel,szuper a recept!Szeretem a borsot,így a tésztába tettem egy csipetnyit és a sajt szórat mellé szezámmagot is hintettem rá.Régen nem ettem ilyen finomat!kedvenceim közé teszem és mentettem a recepted!köszönöm, hogy megosztottad velünk!
Üdv:Reni

Gigus
Gigus cs, 2010-12-30 14:17

nagyon-nagyon szupi! nálunk is még azon melegében elfogyott volna, ha nem őrködöm! :D

Mannitó
Bloemcake / Mannitó h, 2010-10-04 21:17

Kedves Muci! Elkészítettem a sütit, még kihülni sem volt igazán ideje, olyan gyorsan elkapkodták... Köszönöm a receptet!
Üdvözlettel: Anna

Muci
Muci / Muci h, 2010-10-04 17:15

Kedves Toma !
Jól esett amit írtál, nagyon aranyos vagy.
Puszi: Muci

zederta
ze(n)derta / zederta v, 2010-10-03 21:01

kedves Muci!
imádom a receptjeidet! még így az interneten keresztül is átjön a rutin, és a házias ízek zamata.
köszönöm!
toma

Muci
Muci / Muci v, 2010-10-03 16:52

Szia Iona !
Nem kell bele se élesztő, se sütőpor mégis finom omlós .
Üdv.: Muci

Legfrissebb cikkek

Őrizd meg a nyár kincseit!
Őrizd meg a nyár kincseit!
Egy nagyszerű befőzős recept és megannyi ajándék. Jövő héten indul a Dr. Oetker játéka, melyen nem csak a receptbeküldők, de a szavazók is értékes ajándékokat nyerhetnek! (x)
Top 9 tökös étel ~500 kalóriából
Top 9 tökös étel ~500 kalóriából
Azt mondjuk megértem, hogy ha valaki rossz emlékeket őriz a menzai tökfőzelékről, de szerencsére ennél sokkal többet tud a tök, ez a zsenge, kalóriaszegény idényzöldség.
Heti menü: ínyencek ide!
Heti menü: ínyencek ide!
Napjaink egyik legfantasztikusabb újdonsága a gasztronómia gourmet konyhája, amely egy színtiszta kulináris élmény. Szeretnél igazán ínyencségeket kipróbálni? Ez a te heted!
609