Egyszerű sós stangli recept

1 adag
609
kcal
Egyszerű sós stangli
Egyszerű sós stangli
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sós aprósütemények receptjeit előszeretettel gyűjtöm, kipróbálom, mivel a család apraja-nagyja nagyon szereti a sós rágcsálnivalót. Ezt a receptet is egyik nagynéném receptfüzetében találtam. Különösen azokat részesítem előnyben, amelyikben nincs élesztő, mert azokat, ha vendéget várok, már egy nappal előtte elkészíthetem, nem száradnak ki.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A kenéshez és a szóráshoz

ajánlat

A stangli tetejére sajt helyett egyéb magvak, pl.köménymag, szezámmag, lenmag is szórhatók.

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: szilveszter

receptkategóriák

egyéb elnevezések

egyszerű sajtos rúd, egyszerű sajtos ropogós
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet elkeverjük a sóval, elmorzsoljuk a margarinnal.
  2. Hozzáadjuk a tejfölt és jól összegyúrjuk.
  3. Fél óráig a hűtőben pihentetjük.
  4. Pihentetés után kb. 0,5 cm vastagra nyújtjuk.
  5. Kissé felvert tojással megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk.
  6. Derelyevágóval kb. 1 cm széles, 10 cm hosszú csíkokra vágjuk.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, előmelegített sütőben 200 C°-on zsemleszínűre sütjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 490 Ft
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 66 729
elküldve: 33
receptkönyben: 993
elkészítve: 50/80
Facebookon megjelent: -

szakács

Muci

Mióta szakács: 2008.04.02.
170 recept

Hozzászólások (18)

Szilva75
Szilva75cs, 2014-03-20 19:42

Kedves Muci!
Lenne 3 kérdésem. Ha egy egész napig áll hűtőben a tészta nem gond-e? 1-2 nap múlva is ugyanolyan élvezhető-e, ha előre megsütöm? Fontos-e a kétfajta liszt, vagy csak finomlisztet használva is jó a végeredmény?
Köszönettel, Szilvi

Muci
Mucih, 2014-03-24 16:59

Kedves Szilvi !
Az, hogy kicsit tovább, akár egész nap a hűtőben van a tészta , csak miután kiveszed kell egy kis idő, hogy tudjál vele dolgozni. A másik kérdésedre a válaszom az, hogy két három napig biztos élvezhető ez a sós rúd. A kétfajta liszt az eredeti receptben szerepel én mindig úgy készítettem, ezért nem tudom a választ.
Üdv.: Muci

Szilva75
Szilva75k, 2014-03-25 16:21

Kedves Muci!
Köszönöm a választ, de még szombaton megsütöttem tripla adagban a kétféle liszttel, és még ma is finom, élvezhető a stangli. Csak ajánlani tudom mindenkinek.
Üdv.: Szilvi

Vekka
Vekkav, 2014-03-23 10:39

Kedves Szilvi!
Én már többször is elkészítettem ezt a sütit. Legutoljára dupla adagot gyúrtam be és az egyik felét aznap, a másik felét csak másnap sütöttem meg, szóval a fele egy napot állt a hűtőben és ugyanolyan jó lett, miután megsült.
Én csak sima liszttel készítem, mert itt nem találtam még rétes lisztet, és a családnak így is nagyon ízlik (bár nem tudják, milyen lenne kétféle lisztből).
Vekka

zsusska
zsusskav, 2013-09-22 14:07

Kedves Muci!
Nagyon finom lett az én stanglim is, most sült ki a vége! Dupla adaggal indítottam, de nem bántam meg, így marad még belőle estére is! :) Picit megijedtem az elején, hogy lágy lesz a tészta, de a hűtőben pont pihent annyit, hogy lehetett vele szépen dolgozni.
Köszönöm a receptet!
Zs.

Muci
Mucip, 2013-08-23 17:12

Szia Ági !
Nagyon szívesen. Örülök, hogy ízlett .
Üdv.: Muci

Kitchen_Profi
Kitchen_Profih, 2012-12-17 18:28

Most találtam meg Anyukám régi receptjei között az ő sós stangli receptjét, lényegében ugyanez az összetétele és összeállítása. Talán az akkori ízlés szerint kicsit több sót tett bele, de ez nyilván függ attól is, hogy milyen sajttal szórjuk meg. (Akkor lényegében csak trappista sajt volt a boltban.) Ő az összeállítás után egy éjszakára a hűtőbe tette a fóliába pakolt tésztát, utána reggel pikk-pakk megsütötte. Mivel nincs benne sem sütőpor, sem élesztő, lényegében hetekig eláll. Nagyon finom, mi nagyon szerettük. Most Karácsonyra is sütök ilyet, mert már régen nem ettünk hasonló finomat!

nyuszika
nyuszikaszo, 2012-07-14 17:54

Kedves Muci!

Most készültem el a sütivel,szuper a recept!Szeretem a borsot,így a tésztába tettem egy csipetnyit és a sajt szórat mellé szezámmagot is hintettem rá.Régen nem ettem ilyen finomat!kedvenceim közé teszem és mentettem a recepted!köszönöm, hogy megosztottad velünk!
Üdv:Reni

Gigus
Giguscs, 2010-12-30 14:17

nagyon-nagyon szupi! nálunk is még azon melegében elfogyott volna, ha nem őrködöm! :D

Mannitó
Mannitóh, 2010-10-04 21:17

Kedves Muci! Elkészítettem a sütit, még kihülni sem volt igazán ideje, olyan gyorsan elkapkodták... Köszönöm a receptet!
Üdvözlettel: Anna

Muci
Mucih, 2010-10-04 17:15

Kedves Toma !
Jól esett amit írtál, nagyon aranyos vagy.
Puszi: Muci

zederta
zedertav, 2010-10-03 21:01

kedves Muci!
imádom a receptjeidet! még így az interneten keresztül is átjön a rutin, és a házias ízek zamata.
köszönöm!
toma

Muci
Muciv, 2010-10-03 16:52

Szia Iona !
Nem kell bele se élesztő, se sütőpor mégis finom omlós .
Üdv.: Muci

lona
lonaszo, 2010-10-02 23:12

Szia!
Sütőpor vagy élesztő nem kell bele? Köszi.

Legfrissebb cikkek

Cukormentes muffinok a hétvégére
Cukormentes muffinok a hétvégére
Számomra a muffinok legfőbb értéke, hogy gyorsan, egyszerűen összedobhatók. Gyűjtöttem most nektek 8 db cukormentes változatot, próbáljátok ki őket a hétvégén uzsonnára!
Fürdőzzünk az olaszrizlingben!
Fürdőzzünk az olaszrizlingben!
Van az úgy, hogy annyira természetessé válik valaminek a jelenléte környezetünkben, hogy már fel sem kapjuk a fejünket nevének hallatán. Kimondom hát azt, hogy olaszrizling.
Környezetbarát fürdőszoba-takarítás fillérekért
Környezetbarát fürdőszoba-takarítás fillérekért
A boltban vásárolt tisztítószerek sem a bőrünknek, sem a környezetünknek nem tesznek jót, és igen drágák. Elő tehát a jól bevált, olcsó, mégis igen hatékony csodaszerekkel!
609