Egyszerű piskótatekercs recept

Egyszerű piskótatekercs
Egyszerű piskótatekercs
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy pár nappal ezelőtt a párom nosztalgiázott a 25 évvel ezelőtti menzás desszertekkel kapcsolatban, és erre esett a választása. Elkészítettem, s miután megkóstolta, láttam a mosolyt az arcán, gondoltam megosztom veletek is :)

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gyors piskótatekercs, piskótarolád baracklekvárral
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat kettéválasztjuk.
  2. A sárgáját, a cukrot, a sütőporral elkevert lisztet és a vizet egy műanyagtálba tesszük és egy fakanállal csomómentesre keverjük. Jó sűrű masszát kell kapnunk.
  3. A tojás fehérjét és egy csipet sót jó kemény habbá verünk, majd óvatosan egy fakanál segítségével alaposan összedolgozzuk az előzőleg már kikavart sűrű masszánkkal.
  4. Egy 30x40 cm-es tepsit zsírpapírral bélelünk, majd beleöntjük a masszát és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 percig sütjük.
  5. Megvárjuk, míg hűl egy kicsit, jó sűrű lekvárral megkenjük, jó szorosan feltekerjük, majd porcukorral megszórjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 30x40 cm
  • költség: 600 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 234
össznézettség: 129 944
elküldve: 9
receptkönyvben: 323
elkészítve: 34/34
Facebookon megjelent: -

szakács

diaka74

Mióta szakács: 2015.01.15.
24 recept

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dadimami
dadimami sze, 2017-02-08 21:03

Megsütöttem. Tökéletes, ezentúl csak e recept szerint fogom a piskóta tekercset sütni.
Ez az igazi!
Köszönet a receptért!
üdvözlettel: Margó

dadimami
dadimami k, 2017-01-17 20:27

Kedves dlaka74/dlaka74 !
Fantasztikusan jól néz ki a piskótatekercsed. Ki fogom próbálni, Piroska napra megsütöm egy kedves idős ismerősömnek, akinek minden évben ezzel szerzek örömet, de a te recepted szerint néz ki a legjobban a piskóta. Mindenesetre remélem már elszakadtál a fakanáltól és gépi megoldással kevered ki a tojásokat a cukorral. Úgy igencsak fáradságos. Javaslom, hogy a szétválasztás helyett az egész tojásokat keverd ki gépi habverővel a cukrot egy mélyebb de keskeny tálban, amiben elfér amikor a térfogata már nagyobb, mint a duplája, akkor is. A sütőporral elkevert lisztet már óvatosan, lehetőleg egy nagyobb lyukas kanállal keverd hozzá a tojáshabhoz, hogy ne törjön össze. A módszer már bevált, semmi rizikó nincs vele. Az eredmény ugyanaz, csak kevesebb fáradsággal és mosatlan edénnyel.
A receptet köszönöm!
Üdvözlettel: Margó

Tóth Ludmila
Tóth Ludmila szo, 2016-11-19 22:36

Köszönöm szèpen a receptet! Isteni lett :) Èn megszórtam porcukorral 1 tiszta konyharuhát ès ugy tekertem fel tökèletes lett.

kiscsillag1222
kiscsillag1222 k, 2015-02-10 13:25

Megsütöttem én is,nagyon finom lett. :) Én házi készítésű baracklekvárral ízesítettem. Puha,omlós és nem fojtós a tészta,máskor is el fogom készíteni. A teteje igaz,kicsit megrepedt,amikor tekertem felfelé,lehet nem hagytam elég időt hűlni,vagy nem tudom miért,de ettől függetlenül mind elfogyott,nagyon finom. Köszönöm a receptet! :)

KriSom
KriSom v, 2015-02-08 20:25

Köszönöm a receptet! Egy katasztrófa piskóta után találtam, amikor charlotte torta készítésének álltam neki. Ez a piskóta lejött a szilikon papírról :) Szép, egyenletes lett a piskóta magassága. Köszi Bogi!

556