Egyszerű parasztkenyér recept

Egyszerű parasztkenyér
Egyszerű parasztkenyér
70 perc / előkészület: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ropogós héj, puha belső, még egy finom kenyér recept. A tésztát ízesíthetjük kenyérfűszer keverékkel vagy ropogós, sült hagymával is.

hozzávalók / 8 adag

Az előtésztához:

A kenyértésztához:

receptjellemzők

mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
konyha: német
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

rozskenyér, házi kenyér, parasztkenyér
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az előtésztásoz: Az élesztőt és a cukrot feloldjuk a vízben, majd a liszttel elkeverjük. Lefedve meleg helyen kb. 45 percet kelesztjük.
  2. A kenyértésztához: Az előtésztához adjuk az összes hozzávalót, és dagasztógéppel sima tésztává dagasztjuk. Kevés liszttel megszórjuk, és letakarva meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük. A tésztát még egyszer átgyúrjuk, majd további 10 percet pihentetjük.
  3. A tésztát két egyenlő részre osztjuk. 2 kenyeret formázunk, melyeket sütőpapírral bélelt tepsibe rakunk, letakarjuk, és meleg helyen 30 percet kelesztjük.
  4. Betoljuk a 250 fokra előmelegített sütőbe, 10 percet sütjük, majd a hőmérsékletet 180 fokra csökkentjük, és további 30-40 percet sütjük.
  • sütési hőfok: 250°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 300 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 041
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1781 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

350