r
Nosalty Logó

Egyszerű paradicsomos húsgombóc Dinától

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Dina79
Egyszerű paradicsomos húsgombóc Dinától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 463 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2785 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 90 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    580.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    332 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    424 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    140 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    540 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    18074 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 463 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    171.3 g

Zsír

  • Összesen
    119.5 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    441 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3484.9 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    340 mg
  • Foszfor
    1995 mg
  • Nátrium
    670 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    251.4 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    2544.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    311 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    841 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    718 micro
  • Kolin:
    575 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3240 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    108444 micro
  • Lut-zea
    731 micro
Összesen 2785 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    112.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3493 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 90 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst megfőzzük, és langyosra hűtjük.
  2. Egy lábasban az olajból és a lisztből világos rántást készítünk, kicsit megpirítjuk, majd felöntjük a paradicsomlével és a vízzel. Hozzáadjuk az egész borsot és a babérlevelet, ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal és cukorral.
  3. Kis lángon többször kevergetve felforraljuk.
  4. Ezalatt elkészítjük a húsgombócot. A darált húst összekeverjük a kihűlt főzött rizzsel, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és alaposan összekeverjük. Majd nedves kézzel gombócokat formázunk.
  5. A gombócokat a felforrt paradicsomlébe tesszük, és együtt készre főzzük.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 24502
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ismét egy étel, amit sokféleképp el lehet készíteni. Nálunk mindig házilag készített paradicsomléből készül, amit anyósom tesz el nyáron, mikor kiló szám érik a paradicsom a kertben. Az ismeretségi körömben nagyon megosztó étel, sokan nem szeretik, mert úgymond "nem bírja a gyomruk". Én sem szeretem a paradicsomlé túl savas ízét, ezért nálunk muszáj vízzel hígítani. Ezt a módszert alkalmazva búcsút mondhatunk a gyomorproblémáknak. Az ízesítés lehet túl egyszerű, de mi így szeretjük. A gombócot sok-sok őrölt borssal, a levet pedig kevés cukorral. Ez tulajdonképpen egy töltött paprika recept is lehetne, amikor paprikába töltjük a darált húsos tölteléket. Mi nem szeretjük a főtt paprikát, ezért így nem szoktam készíteni. Ha valakinek kedve támad ehhez a variációhoz, kb. 6-7 paprikára lesz szüksége ehhez a mennyiséghez.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!