r
Nosalty Logó

Egyszerű házi krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Allisc
Egyszerű házi krémes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 584 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 4673 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 194 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    484.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    236 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.2 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 584 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.7 g

Zsír

  • Összesen
    157.5 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3873.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    1483 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    401 mg
  • Nátrium
    1891 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    697.5 g
  • Cukor
    403 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    158.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    569 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    974 micro
Összesen 4673 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    17 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    6.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 194 kcal

Elkészítés

  1. Kiolvasztjuk a mirelit leveles tésztát, majd kettévágjuk.
  2. Egyenként kinyújtjuk a sütőtepsink méretére. A tepsi hátára sütőpapírt terítünk, és ráhelyezzük az egyik lapot. Villával megszurkáljuk.
  3. Előmelegített (220 °c-os) sütőbe, közepes rácsmagasságra tesszük, és 8-10 perc alatt világosra sütjük. Ha nagyon pirul, akkor már előbb kivesszük, nehogy megégjen. Deszkára csúsztatjuk, hagyjuk kihűlni. Hasonlóan sütjük a második lapot is.
  4. A krémhez felverjük keményre a tojásfehérjéket pici sóval. Előveszünk egy nagyobb lábost (legalább 4-5 literes legyen), amiben majd kényelmesen elfér, és kavargatható a krém. Ebben a tojássárgákat elkeverjük 4 kanál cukorral, 4 kanál tejjel és a pudingporokkal. A maradék tejhez hozzáadjuk a többi cukrot, és felforrósítjuk, majd kanalanként elkezdjük hozzákavarni a tojássárgás pudingporhoz. Fontos, hogy a forró tejet adagoljuk apránként a tojásos masszához, és mikor már látjuk, hogy nem tud becsomósodni, akkor már önthetjük bátrabban a forró tejet. Az egészet visszatesszük a tűzre, és folyamatos kavargatás mellett besűrűsödésig főzzük alacsony hőfokon. Mikor már sűrű, két-három adagban hozzáadjuk a tojásfehérjékből vert habot, és folyamatos kavarás mellett 1-2 percig a habbal is főzzük még. Ezután lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk kb. fél órát hűlni.
  5. A tepsinkbe helyezzük az egyik lapot. Ráöntjük a krémet (még melegen), és ráhelyezzük a második lapot. Egy picit rányomkodjuk teljes felületén, hogy a felső lap is mindenhol érintkezzen a krémmel.
  6. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy a lapok megpuhuljanak. Az sem baj, ha tudjuk enyhén préselni. Nekem van egy majdnem tepsi méretű vágódeszkám, így azt ráteszem a süti tetejére, és arra még tudok pakolni kisebb súlyokat a hűtőben (joghurt, tojás, stb...). Felszeletelés előtt leporcukrozzuk a tetejét.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 96
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 52
  • Össznézettség: 91670
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyerekkoromban egyik nagy kedvencem volt, ahogyan anyukám készítette. Ő hájas tésztát gyúrt hozzá, de sokkal gyorsabban elkészül, ha készen veszünk leveles tésztát hozzá. 

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek