r
Nosalty Logó

Egyszerű currys csirke Mexitől

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Egyszerű currys csirke Mexitől
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 897 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 3586 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 138 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.9 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    975 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    550 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    455.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    343 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    99 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    552 micro
Összesen 897 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    167.7 g

Zsír

  • Összesen
    107.9 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    631 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3899.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    546 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    444 mg
  • Foszfor
    2199 mg
  • Nátrium
    455 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    482.4 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1822.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    634 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    75 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1372 micro
  • Kolin:
    578 mg
  • Retinol - A vitamin:
    590 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    273 micro
  • β-crypt
    396 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2208 micro
Összesen 3586 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 138 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet kis kockákra feldaraboljuk, kevés olajon megpirítjuk, sózzuk, és enyhén borsozzuk (a borsot néha ki is hagyom). Ha teljesen megpirultak a csirkemell darabkák, curry port és chilit szórunk rá (nem szoktam mérni, a zacskóból rászórok annyit, amennyi tetszik). :)
  2. Ezután felengedjük 2x4dl vízzel, és hagyjuk felforrni. Hagyjuk a csirkét megfőni (nem kell sok idő hozzá, hamar puha lesz), és ha kész, beleöntjük a lecsurgatott csemegekukoricát.
  3. Beleteszünk egy nagy dobozos tejfölt (szerintem ezzel finom krémes lesz, de aki nem szereti, helyettesítheti akár kókusztejjel is). Kóstoljuk meg, elég sós-e, chilis-e, és ha kell, adjunk még hozzá. :) Ha összefőtt, levehetjük a tűzről, félretesszük.
  4. Megfőzzük a rizst. Nem muszáj teljesen puhára, mert hozzá fogjuk önteni a rizst a már elkészült csirkés, currys alaphoz, és úgyis magába a szívja majd a fennmaradt levet. Összekeverjük, és hagyjuk kicsit "pihenni" fedő alatt, de akár azonnal is ehető. :)
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1717
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy nagyon gyorsan elkészíthető, egyszerű étel. :) Lehet, hogy már létezik ilyen, anno magamnak főzőcskéztem, és ezt hoztam ki belőle. Eddig még mindenkinek ízlett, és elég sokszor megcsinálom, főleg ha idő szűkében vagyok. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek