Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyedényes tavaszi zöldséges csirkecomb

Egyedényes tavaszi zöldséges csirkecomb
Egyedényes tavaszi zöldséges csirkecomb
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyű, tavaszi egytálétel, amihez még külön köret sem kell. Kevés macera van vele, egy edény elég hozzá, és elképesztő finom az eredmény!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A krumplipüré és a rizs is jól megy hozzá, de a zöldséges ragu is tökéletesen illik hozzá!

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: tavasz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöldséges tavaszi csirkecomb, csirkecomb tavaszi zöldségraguval
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát felvágjuk, a répát karikázzuk, a gombát szintén felvágjuk. A combokat sózzuk és borsozzuk.
  2. Egy nagy, öntöttvas lábosban felhevítjük az olívaolajat, és oldalanként pár percig sütjük benne a csirkecombot, míg lesz egy kis színük.
  3. Kivesszük őket, félretesszük, és beletesszük a vöröshagymát a visszamaradt olajba. Üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a répát és a gombát, majd összekeverjük, és 1-2 percig főzzük.
  4. Visszatesszük a combokat a zöldséges ragura, felöntjük a borral, és sózzuk, borsozzuk.
  5. Lefedjük, és betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe, 40 percre. Ha kész, kivesszük, eltávolítjuk a combokat, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet és a zöldborsót. Jól elkeverjük, majd visszatesszük a combokat, visszatesszük a sütőbe 200 fokra, grill fokozatra. 10 percig bent hagyjuk, míg a csirke kap egy kis extra színt, és a zöldborsó is átpárolódik, de még roppanós marad.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 96
össznézettség: 11 079
elküldve: 3
receptkönyvben: 224
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: 2

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
685 recept

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

496
csirkecomb 4 db
vöröshagyma 1 közepes db
sárgarépa 3 közepes db
zöldborsó 35 dkg
fehérbor 2.5 dl
gomba 5 közepes db
olívaolaj 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor