Egybesült bélszín recept

Egybesült bélszín
Egybesült bélszín
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amerika egyik legrégebbi steak éttermének főszakácsától olvastam ezt a receptet. A bélszín kitűnő választás, ha elegáns vacsorát szeretnénk adni. Nem gyakori az ilyen alkalom, de akkor érdemes megadni a módját.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A gyönyörű rózsaszínű szeleteket díszítsük friss fűszernövényekkel, szőlővel, fügével és tálaljuk a kedvenc idényzöldségeinkkel, salátánkkal.

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – 0 vércsoport, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tenderloin of beef, bélszín egyben sütve, marhabélszín egybe sütve
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A bélszínt mossuk, hártyázzuk le, tisztítsuk meg az esetleges zsíros részektől. Meghagyva átmérőjét vágjuk egyenesre végeit és helyezzük egy jénai edénybe.
  2. Egy kisebb edénybe keverjük össze a hagymákat, a vágott petrezselymet, a babérlevelet, kedvenc steak szószunkkal, frissen őrölt borssal és olívaolajjal.
  3. Az így elkészült pácot öntsük a húsra, kissé masszírozzuk bele és letakarva helyezzük hűtőbe minimum 8 órára, maximum 2 napra.
  4. Ha a hús készen áll a sütésre, a tálból kivéve szárítsuk le a felületét, sózzuk, borsozzuk és kis olívaolajon, forró serpenyőben pirítsuk minden oldalát 2-3 percig.
  5. Mikor karamellizálódott a külseje, helyezzük át egy kissé kiolajozott tepsibe és körülbelül 15-20 percre, letakarva mehet az 220 fokos előmelegített sütőbe, míg belseje rózsaszínű nem lesz, tehát közepesen átsül.
  6. Ha kész, hagyjuk pihenni kicsit, majd vágjunk másfél centis szeleteket belőle.
  7. Tálaljuk a husit az összeforralt, besűrített és újrafűszerezett páclével megkenve.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 7400 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 32
össznézettség: 26 814
elküldve: 13
receptkönyvben: 179
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
263 recept

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Koni08
Koni08 h, 2015-11-02 16:11

Gréti, milyen köretet ajánlasz ehhez? Már tegnap bepácoltam a husit, de csak holnap sütöm ki, biztos nagyon finom lesz :)

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta h, 2015-11-02 22:29

Szia, én biztosan valamilyen
1) zöldségpürét (pl. csicsóka+burgonya, édesburgonya+burgonya, vagy sütőtök+burgonya) készítenék, ezek isteniek egy kis husi szafttal
2) vagy tepsiben, sütőben sült zöldköretet adnék mellé (sárgarépa, paszternák, fokhagyma, hagyma).
Üdv, Gréti

Koni08
Koni08 v, 2015-11-08 17:57

Koszonom szepen, elkeszitettem, nagyon finom lett, tenyleg ouha es izketes. Zoldborsopuret adtam hozza, mert az volt nekem.

SomaBobi
SomaBobi sze, 2014-12-24 17:28

Tökéletesen szaftos steaket lehet ezzel a receptek készíteni. Egyáltalán nem nehéz és a sikert garantált! Imádja az egész család!

595