Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egybensült sertéscomb

Egybensült sertéscomb
Egybensült sertéscomb
65 perc / előkészület: 5 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (38)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Olyan egyszerű étel, hogy ennél egyszerűbb húsétel valószínűleg nincsen. Mégis nagyon finom!
Bátorításul teszem fel a fiataloknak, akik hajlamosak azt gondolni, hogy a főzés valami szörnyű időigényes, pepecs munka. Holott nagyon gyors és egyszerű ételekkel is sikereket lehet aratni!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Önmagában, savanyúsággal, salátával, bármilyen főzelékkel nagyon finom. Krumplit is süthetsz mellé, ha van időd. A negyedekre vágott krumplit akkor teszed a tepsibe, amikor az első 10 perc után takarékra kapcsolsz.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Hazafelé beugrasz a kedvenc hentesedhez és kérsz tőle 1 kg sertéscombot (mondd: a dióját kéred, rögtön tudja vágod az ügyet (!) és szép húst kapsz).
  2. Hazaérve gyorsan bekapcsolod a sütőt a legmagasabb fokozatra, előkapsz egy tepsit, öntesz bele olajat és vizet, megsózod, ráhelyezed a húst, azt is megsózod.
  3. Beteszed a forró sütőbe és elmész átöltözni.
  4. 10 perc múlva visszaszaladsz és takarékra kapcsolod a sütőt (100 fokra).
  5. Nyugodtan intézzd tovább a tennivalóidat még legalább fél óráig, aztán pucold meg a hagymát, vágd négybe és a paradicsomot is, tedd a hús mellé. Ha elfőtt a víz önts még rá.
  6. 20 perc múlva megnézed, ha nem elég piros a hús, megint teljes lángra (200 fokra) kapcsolsz és megpirítod.
  7. Tálalás előtt alufóliával letakarva pihenteted.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 156 004
elküldve: 15
receptkönyvben: 1 056
elkészítve: 35/47
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Paradicsomos-hagymás sertéssült

Hozzászólások (38)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Cs
Cs Sat, 2013-01-26 16:17

Kedves Ildikó!
Már elkészítettem múltkor,finom lett. :) Most kevés itthon a comb,rakhatok mellé marhát is? :) Köszönöm válaszod! :)

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikó / Harmathy Ildikó Sat, 2013-01-26 20:25

Rakhatsz, kedves Cs, csak akkor úgy legyen, hogy a marhát alufóliával fedve előpárolod kevés zsiradékon és vízzel, legalább 1 órán át, függ attól is, milyen öreg volt a marha, és melyik része, tehát akkor tedd mellé a sertést, ha már legalább félig, inkább még jobban megpuhult a marha.
Üdv: ildikó

Bazo
Bazo Sat, 2011-12-03 05:08

Kiválló recept.
Egy tipp: biztosabb módszer a kezdéskor nagyon forró sütőbe rakás helyett-mellett ha a tálba helyezett húst előre felforrósított zsírral öntünk le, hogy mindenhol azonnal kifehéredjen. Ekkor kívül összehúzódnak a rostok és belül lédús marad a husi. Sütés közben és fordításkor nem szurkálni!
Ha már tűzdelve van valóban érdemesebb lefedni az elején, egyben sütve a fenti módszerrel nem szükséges.

Tipp2: bővebb zsírban sütve a husi "elkopása" után kiválló kocsonyás aljú sült zsírt kapunk amit nálunk az egész család imád kenyérrel, zöldségekkel. ;)

serci
Serci / serci Fri, 2011-06-10 16:37

 Jól néz ki,én már másodszorra csinálok sertéslapockát,egyben sütőzacskóban! A husit renttenetesen megtűzöm mangalicaszalonnával,meg fokhagymával,bekenem zsírral előtte fűszerezem,berakom a sütőzacsiba pár gerezd hagymával paprikával,paradicsommal,2-3deci sörrel.Berkom a sütőbe 150 fokon kap három órát,meg egy kicsit kivágott zacsival,és kezdődhet a fiesta!

zarandok
Vera111 / zarandok Mon, 2011-03-21 19:54

Három pici gyerkőc mellett, állandó időhiánnyal küszködve nagyon értékelem az ilyen egyszerű és nem túl pepecselős recepteket! :) Ki fogom próbálni, köszönöm! :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-10-19 14:31

Tisztelt mindenki!
Ha egybenn süttök húst, érdemes letakarni, hogy puha legyen. Vagy alufóliával, vagy Jénai tálba teszitek. A Harmathy Ildi álltal írt receptnek valóban van olyan veszélye, hogy kiszárad, kemyény lesz mint a cipőtalp:)). Ha már mindenképpen letakarás nélkül akartok egyben húst sütni, akkor nem biztos hogy a legjobb megoldás a sertéscomb. A comb amúgy is egy elég száraz része a disznónak.
Csak a diójával foglalkozzatok, ha egyben süttök. Amúgy inkább válasszatok valami szaftosabb húst egyben sütésre. Ja, és még azt is inkább letakarva, mert anélkül kezdőbb szakácsok könnyen kiszáríthatják, elronthatják.

U.I.: Még el nem felejtem, a víz baromi fontos alá, valóban!!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-09-26 18:31

Hali! Jó a recept jól sikerült, én csináltam hozzá egy kis fűszervajat, friss zöldekből!
Gratu a honlaphoz!

kimster
kimster Wed, 2010-04-14 15:38

Szia Ildikó.
Én be szoktam kenni foghagymakrémmel,aztán mikor félig megsült,akkor mustár és méz fele-fele arányú keverékével.Húsleveskockából készült alaplével locsolom.

csutkamano
csutkamano Tue, 2010-03-23 19:16

Kedves Ildikó!
Köszönöm, és megfogadom a jótanácsot.
Üdvözlettel: csutkamano

csutkamano
csutkamano Tue, 2010-03-23 18:37

Azt meg már le sem mertem írni, hogy felszeletelve teflonban a pecsenyelében fedő alatt a gázon is (takarékon) még kb 3/4 óráig sűlt/párolódott. Biztosan nagyon béna vagyok, de "gyakorlat teszi a mestert" ezért nem adom fel.

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikó / Harmathy Ildikó Tue, 2010-03-23 19:05

Nem gondolnám, hogy Te vagy béna Csutkamanó! A hússal lehetett valami gáz, hidd el!
Nincs a közeledben egy maszek kis hentes? Náluk sokkal megbízhatóbb a hús minősége, mint a Hipermarketben.
Üdv: Ildikó

csutkamano
csutkamano Tue, 2010-03-23 18:14

Kedves Ildikó!
Egy Hipermarketben vettem hűtőpultból a sertéscombot a hét végén. Kb 1,15 kg volt. Friss volt, külsőre semmi baj nem volt vele. Általában ott szoktam venni a húst is, igaz leginkább pörköltet készítek belőle. És biztos ami biztos, előszeretettel használom a húspuhítót, de most nem tudtam venni, mert kifogyott a készletük. Szóval így jártam, de nem adom fel, egyszer majd csak sikerül. Köszi, hogy válaszoltál.
Üdv: csutkamano

csutkamano
csutkamano Tue, 2010-03-23 15:26

Szia Ildikó!
Tegnap elkészítettem, de nem igazán volt sikerélményem. Küllemre gusztusos (ehhez persze besegített egy kis sültoldalas fűszersó is) szeleteléskor olyan volt, mint a képen látható, de még
2 óra elteltével sem volt puha, pedig víz is volt alatta, forró sütőbe dugtam, aztán takarékon vagy másfél óráig süldögélt. Igaz, nem diójából csináltam. Legközelebb megpróbálom előtte húspuhitó fűszersóval beszórni, talán akkor puha lesz. Esetleg valami jótanács ? Köszi.
Üdv: csutkamanó

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikó / Harmathy Ildikó Tue, 2010-03-23 18:01

Jó lenne tudni, milyen húst vettél, Csutkamanó!
2 óra alatt illik megpuhulnia minden tisztességes sertéscombnak!
Néha ezek a húsok nem tudják az illemet :) Egyszer egy fácánnal jártam úgy, hogy fél napi főzés után is dögkemény volt, kidobtuk. A fácánnal ez aránylag könnyen előfordulhat, ti. vadon él és egyáltalán nem látszik rajta a kora - milyen egy szerencsés állat! A sertés azonban háziállat, a szemünk előtt cseperedik. Sem házilag, sem nagyüzemben nem öregebb egy-két évnél, mikor vágásra kerül, illene könnyen puhulnia húspuhító fűszersó nélkül is!
Talán pont valami matuzsálem-korú anyadisznó combját sóztak Rád, másra nem tudok gondolni!
Remélem legközelebb lesz igazi sikerélmény!
Szurkolok: Ildikó

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-03-08 15:58

Kedves Alucard! Igaza van Krisztának nem kell előfözni, mert akkor már nem olyan az ize! Találtam egy isteni receptet.:: egybensült lapocka: 1,5 kg egybe, nagyon sürün éles vékonypengéjü késsel lyukakat kell szurni bele, és mindegyikbe fokhagymadarabot és hosszura vágott füstöltszalonna csikokat kell dugdosni, tetejét zsirral vastagon bekenni és ,,husvarázzsal,,, alaposan megszórni.Sütőzacskóba, azzal együtt tepsibe tenni,és szigoruan kis hőmérsékleten 150 C-on kb. 1,5-2 órát sütni, Ha ettetek még finomat... /egy kicsit hagyni kell hülni a sütőbe kb. 10 perc/ A szalonnacsikokat érdemes egy pár percre fagyóba tenni ugy jobban lehet használni. Irjatok, hogy izlett-e!!!!!!!!!

Alucard
Alucard Mon, 2009-12-07 12:55

Nem az ellenkezés kedvéért, de szerintem az egyben sütött nagy darab húsokat érdemes sütés előtt előfőzni minimum 1 órát. Sokkal szaftosabb marad a sütés után.

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikó / Harmathy Ildikó Sun, 2009-09-20 23:34

Szia Ottó!
Ma volt egy fiú a piacomon, aki Kanadában született, és a magyar szilvákat jól ismeri, kifaggattam a Kanadában kapható szilvákról. Ő is azt mondta, van Kanadában olyan szilva, ami lekvárfőzésre alkalmas. Akkor tehát: hajrá Ottó!
Üdv: Ildikó

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikó / Harmathy Ildikó Sun, 2009-09-20 06:52

Kicsit a kanadában hozzáférhető szilva minőségéért aggódom, Kedves Ottó! Tudja, a köcsögös szilvalekvárhoz igazi, jó minőségű (magas cukortartalmú és aromás) szilva kell (besztercei). Van Kanadában ilyen?
A lapocka biztosan isteni lesz! Megértem, ha szereti a csontosan készített húsételt!

Üdvözlettel: Ildikó

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2009-09-20 19:52

Kedves Ildiko,
Megertem a ketkedest, sokan azt gondljak, hogy Kanadaban mindig hideg van es nem sok minden terem.
Itt British Coulmbiaban vannak helyek ahol nem ritka a 40C homerseklet nyaron, kaktuszt es sage bozotot (nem tudom magyarul) is lehet latni.
Tavaly csinaltam szilvalekvart es jol sikerult, amit veszek olasz szilvanak hivjak de pontosan ugy nez ki mint az otthoni.
Ugyan amit most vettem nem teljesen erett meg, igy tettem hozza egy keves cukrot.

Teteszenek a receptjeid, tobbet is meg fogok probalni, remelem nem haragszol, hogy letegeztelek.
Valamikor volt szolo es pince nagyapameknak a Csobancon Diszel folott.
Udvozol, Otto

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2009-09-20 06:06

Kedves Ildiko,

Ezt a receptet en is megprobalom holnap, igaz lapockat veszek csontal belul mert
en szeretem a csontosat, altalaban fedo alatt szoktam sutni de most anelkul fogom.
Kb 2-2 1/2 kilos darabot szoktam venni es mindig jo szokott lenni.

Kulonben szilva lekvar receptet kerestem ugy talaltam ide.
Eloszor azt fogom csinalni a sutoben es utana a hust.
Kosoznettel a receptert, udvozol,

Otto
Vancouver, BC

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikó / Harmathy Ildikó Sat, 2008-12-13 12:38

Kedves Antal!

Természetesen a fokhagyma nem rontja el a húst!
Nálam azonban katonás rend van :):):): ha fokhagyma, akkor paradicsom helyett paprika süljön a hús mellett!

Egészen pontosan: ha fokhagymásan akarom készíteni a disznót, akkor lapockát veszek, fokhagymával spékelem, pirospaprikával szórom, zöldpaprika kerül mellé és lábosban lefedve párolom először, a végén pirítom a zsírján.

A főzésben pont az a legjobb, hogy ahányan vagyunk, annyi féle módon alkotunk.

Köszi a hozzászólást:

Ildikó

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2008-12-13 11:30

Apró kiegészítés ínyenceknek: a húst sütés előtt néhány helyen bevágod, és félbevágott, tisztított fokhagymagerezdeket raksz bele. Igy, úgy is kitűnő.

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikó / Harmathy Ildikó Thu, 2008-09-11 20:11

Szia Anna!

Nem szoktam alufólia alatt, de bőven öntök alá vizet. Először forró sütőbe teszem, hogy gyorsan megpiruljon a hús kérge - az tartja a húsban a nedüket. Aztán takarékon megpuhítom. Ha kell, a végén pirítom még, de nemigen szokott kelleni. Sütője is válogatja, lényeg azonban a víz, amiből a sütés végére az olajjal és a kisült levekkel együtt fincsi szaft lesz.

Köszi a dícséretet, szia

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2008-09-11 12:41

Szia Ildikó!

Nagyon tetszik a recepted! A kérdésem : Nem kell alufólia alatt sütni a husit? Én eddig vagy úgy jártam, hogy kemény és nyers maradt vagy kiszáradt az egész és semmi íze nem maradt a húsnak. :(

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-06-16 20:30

Sziasztok!

Új vagyok még itt elkészítettem a receptet az jó meg minden, csak annyi mindent belekevertél az öltözködésről és a hentesről meg a tegyem a dolgomról hogy a kinyomtatott receptet is majdnem belekevertem a kajába úgy belezavarodtam. Ezen az oldalon így szokás? Ne haragudjatok nem hibáztatni akarok senkit csak egy sima kérdést tettem fel. Előre is köszi. Amúgy a kaja fincsi volt.

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikó / Harmathy Ildikó Wed, 2010-06-16 23:45

Kedves Kérdés!
Nagyon helyes vagy! A kinyomtatott recept remélem végül nem került bele a kajába, kár lenne nyomtatott papírral felspécizni a sült sertéscombot :)
Nyugi!
A receptre koncentrálj - úgy tűnik, sikerült!
A kis szinesek csupán azt a célt szolgálják, hogy a kezdő házitündérnek tanácsot adjak a sütés-főzés körüli egyéb tennivalók szervezéséről.
Rohanunk folyton, az a baj! Arra gondoltam amikor a receptet írtam, talán nem haszontalan, ha a 'munkaszervezés'-re is gondolok, beleaplikálom a receptbe.
Bocs, ha megzavartalak, bár nem úgy tűnik!
Ölellek: Ildikó

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-06-17 06:28

Sejtettem hogy valami ilyesmi van a dologban, bocsánat hogy megszóltam bár igazság szerint nem annak szántam hanem csak kérdésnek. A sütéssel főzéssel már szerencsére majdnem mindent eltalálok pedig még csak 3 éve csinálom folyamatosan ezeket a műveleteket, de a sütiket mindig elszúrom ha valami sósat kell csinálni az jó lesz fincsi lesz a húsi is általában megállja a helyét, de a süteményeim rendre úgy néznek ki mint amit már kétszer megettek ha érted mire gondolok. Bár lehet fiatalságom és tapasztalatlanságom az oka nem tudom. :) Szerinted mi lehet a baj. Köszike előre is. Márcy

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikó / Harmathy Ildikó Wed, 2011-10-26 17:13

Az a tanácsom, Márcy, hogy keress a közeledben egy tapasztalt sütikészítő asszonyt (régen úgy hívták: Nagyi és nemigen kellett keresni, mire az ember lánya felnőtt, már rég át is adta a tapasztalatait :) ), és kérd meg, hogy 'sütizzetek' együtt. Pár praktikus fogás biztosan a helyes útra tesz!
üdv: Ildikó

900
sertéscomb 1 kg
napraforgó olaj 2 dl
vöröshagyma 4 közepes fej
paradicsom 8 db
0 ízlés szerint