r
Nosalty Logó

Egyben sült karaj fűszeres kéreggel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Egyben sült karaj fűszeres kéreggel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 480 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1919 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 149 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    861.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    563 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    232.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 480 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    217 g

Zsír

  • Összesen
    99.6 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    640 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3446.9 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    268 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    268 mg
  • Foszfor
    2252 mg
  • Nátrium
    482 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    928.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    591 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 1919 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 149 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húson levő fehér réteget beirdaljuk.
  2. A sütőt előmelegítjük 220 fokra, és benne a sütőedényt is.
  3. A fűszereket összekeverjük, és a deszkára öntjük.
  4. Ebben a fűszerkeverékben jól megforgatjuk a húst, úgy, hogy erősen a deszkához nyomjuk, így jól beletapad.
  5. A sütőedénybe egy kevés olívaolajat öntünk, és amikor jól átmelegedett, beletesszük a fűszeres húst.
  6. Megforgatjuk a forró olajban, így egy kéreg keletkezik rajta.
  7. Darabokra vágott hagymát és fokhagymát teszünk mellé.
  8. Sütés közben többször megforgatjuk, a levével locsolgatjuk. Jó, ha alufóliával betakarjuk.
  9. Először 220 fokon sütjük (kb. 30 percig), majd csökkentjük a hőt 200 fokra.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 188
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 54393
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 20.

Ajánló

Ha hidegen fogyasztjuk salátával, hidegtálhoz nagyszerű. Melegen bármilyen körettel és a mellette sült hagymával fogyasztható.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy főzős műsorban láttam ezt a sütési módszert. Kipróbáltuk a férjemmel, és bevált. Szép vékonyra szeleteljük.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek