Egyben sült főtt császár tepsis fűszeres krumplival recept

Egyben sült főtt császár tepsis fűszeres krumplival
Egyben sült főtt császár tepsis fűszeres krumplival
210 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc sütés: 160 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az, amit mindenki várt. Elkezdi az egyik, és befejezi a másik, de mindenkinek ugyanúgy kell. Az íze hihetetlen, a hús leomlik a csontról, és szinte olvad a szánkban, pedig nem is M&M's. Van egy olyan halvány gondolatom arról, hogy ez holnap még finomabb lesz.

hozzávalók / 6 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tepsis sült császár, császárszalonna velesült krumplival
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Ételízesítős vízben feltesszük a császárszalonnát főni, közepes lángon. Majd levesszük, lecsepegtetjük, ha kell meg is törölgetjük.
  2. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Közben a császárt megszurkáljuk, és megtömködjük a kis zsebecskéket fokhagymával, majd bedörzsöljük a fűszersóval.
  3. A hagymát felaprítjuk, és a tepsibe tesszük. A szalonnát is bekenjük kis zsírral, majd lefedjük alufóliával, és betoljuk a sütőbe másfél órára. Időnként meg lehet locsolgatni a saját zsírjával, hogy ki ne száradjon.
  4. Ha levettük a fóliát, kivesszük a hagymát a szalonna alól. Helyére tesszük a feldarabolt burgonyát, sózzuk, borsozzuk. Megszórjuk pici sertésfűszersóval és rozmaringgal.
  5. A tetejére fektetjük a szalonnát, és így sütjük szép pirosra együtt. Időnként forgathatunk rajta, hogy minden oldala szép piros legyen, míg a krumpli meg nem sül.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • költség: 1600 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 616
elküldve: 0
receptkönyvben: 28
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

DoGGma

Mióta szakács: 2010.04.02.
105 recept

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Katarina956
Katarina956 cs, 2016-03-03 21:48

Kedves DoGGma! Milyen puhara kell fozni a szalonnat, mielott sutom?Szeretnem megsutni a hetvegen,nagyon tetszik-Koszonom a valaszt-Kata-

doggma
DoGGma / doggma p, 2016-03-04 18:04

Kedves Kata!

Félig főtt át a szalonna, amikor kivettem a vízből. Azután a sütő elvégezte a többi munkát. :) Remélem ízleni fog! :) Kíváncsi vagyok milyen lesz! :) DoGGma.

939