Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyben sült fasírt ahogy Ági készíti

Egyben sült fasírt ahogy Ági készíti
Egyben sült fasírt ahogy Ági készíti
110 perc / előkészület: 15 perc sütés: 95 perc
receptkönyvben hozzászólások (25)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már nagyon régen csináltam fasírtot, pedig szeretjük. Most, hogy vendégek jöttek hozzánk, itt volt az alkalom, hogy újra elkészítsem. (Igazából a vendégek segíteni jöttek egy kis kerti munkára.) Mivel a fasírt hidegen, szendvicsben is finom, így a dolgos emberkéknek ez került a bazsalikomos zsemlébe, egy kis sajt és paprika társaságában. :) További képek itt.

hozzávalók / 8 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

egyben sült fasírt ahogy nálunk készül, klasszikus egyben sült fasírt, egyben sült fasírt vöröshagyma nélkül, fasírt paprikával és petrezselyemmel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kenyérszeleteket egy kevés vízbe áztatjuk.
  2. A paprikát nagyon apró kockákra vágjuk.
  3. A petrezselymet felaprítjuk.
  4. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
  5. Egy tálba tesszük a darált húst, fűszerezzük. Belereszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk a felaprított paprikát és petrezselymet, a két tojást, majd a víztől kinyomkodott kenyeret is belemorzsoljuk.
  6. Az egészet kézzel alaposan összedolgozzuk. Ha nagyon lágy a masszánk -nem lehet rendesen formázni- akkor egy-két evőkanálnyi zsemlemorzsát dolgozzunk bele.
  7. Egy tűzálló tálat kiolajozunk, majd téglatestet formázunk a masszából (kb. 30x15x5-6 cm). Kicsit a fasírt tetejét is megkenjük olajjal.
  8. Alufóliával lefedjük. (Nem hajtottam rá a tál szélére, hogy a gőz ki tudjon jönni alóla, de a hús még ne kezdjen el pirulni.)
  9. 60-70 percen át így sütjük, majd levesszük az alufóliát, a sütési hőfokot 200°C-ra emeljük és 20-25 percig így sütjük, hogy szép piros legyen.
  • sütési hőfok: 180°C
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 157
össznézettség: 170 307
elküldve: 38
receptkönyvben: 847
elkészítve: 58/71
Facebookon megjelent: 4

szakács

Ági78

Mióta szakács: 2011.05.12.
149 recept

Hozzászólások (25)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sziszti
Sziszti Thu, 2015-10-01 12:56

Sosem voltam egy nagy fasírtrajongó. Egészen eddig, míg el nem készítettem ezt az egyben sültet. Most is éppen sül, immár harmadjára. Nagyon finom! Köszönöm :)

b-n
b-n Tue, 2015-01-13 13:06

Frissen, de kihűlve is nagyon finom! Tegnap, ma ezt ettük salátával.

agnes.orban.378
agnes.orban.378 Sat, 2014-11-01 11:48

Ugy gondoltam, most már épp itt az ideje,hogy megdicsérjem ezt a fasírtot, már többször elkészítettem és nagyon finom.... köszi a receptet

Kat117
Kat117 Wed, 2014-03-05 23:12

Sajna nekem sohasem sikerul ilyen szepre... a kulso altalaban szaraz lesz a belseje pedig marad hus szinu, nem pedig olyan gyonyoru mint a kepen... mit rontok el?

Konyhán innen - kerten túl
Ági78 / Konyhán innen - kerten túl Thu, 2014-03-06 19:33

Hűha... hát ez jó kérdés. Lehet hogy meg kellene próbálni kicsit alacsonyabb hőfokon sütni míg rajta van a fólia; bár igaz, így tovább tart az elkészítés, de tuti nem lesz nyers a közepe. Nincs két egyforma sütő, lehet, hogy a tiéd erősebb. Akár 10-20 °C (vagy még több) eltérés is lehet két sütő sütési hőmérséklete között; hiába ugyanaz a beállítás. Remélem tudtam segíteni. Üdv: Ági

235
darált sertéshús 50 dkg
tojás 2 db
kenyér 2 szelet
fokhagyma 3 gerezd
paprika 1 db
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
zsemlemorzsa 1 ek
napraforgó olaj 1 ek