r
Nosalty Logó

Egri gömbpalacsinta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kovács Györgyi
Egri gömbpalacsinta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

Az öntethez

A habhoz

A díszítéshez

Összesen 944 kcal
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

Az öntethez

A habhoz

A díszítéshez

Összesen 3778 kcal
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

Az öntethez

A habhoz

A díszítéshez

Összesen 210 kcal
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.3 g

Zsír

  • Összesen
    51 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    329 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1030 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    339 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    328 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.2 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    258 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    351 micro
Összesen 944 kcal
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.3 g

Zsír

  • Összesen
    204 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    87 g
  • Koleszterin
    1314 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4120.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    1354 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    343 mg
  • Foszfor
    1311 mg
  • Nátrium
    913 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    376.8 g
  • Cukor
    228 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    304.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    735 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    254 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    360 micro
  • Kolin:
    1031 mg
  • Retinol - A vitamin:
    720 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    152 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1404 micro
Összesen 3778 kcal
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 210 kcal

Hozzávalók

A palacsintához

A töltelékhez

Az öntethez

A habhoz

A díszítéshez

Elkészítés

A palacsintához

  1. Megsütjük a palacsintákat a jól bevált receptünk alapján.
  2. 1 dl tejben felfőzzük a darált diót vaníliás cukorral és a cukorral. Majd hozzákeverjük a mazsolát és a rumot/rumaromát.
  3. A vaníliakrémhez a 4 tojássárgáját a cukorral, liszttel, vaníliás cukorral kikeverjük, felöntjük 5 dl tejjel, és gőz fölött sűrű krémmé főzzük.
  4. 4 tojásfehérjét 2 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. Kanállal 4 habgömböt formázunk, és egyenként vízben kifőzzük őket.
  5. Egy palacsintát vékonyan megkenünk a dióskrémmel, félbe hajtjuk, megint megkenjük, egyik felét ráhajtjuk egyharmad részre, azt is megkenjük, és a másik részt ráhajtjuk az előzőre. Így nagyjából egy téglalapot kapunk.
  6. Egy másik palacsintát szintén vékonyan megkenünk diókrémmel, és az előző négyzetet belecsomagoljuk.
  7. Egy tányérra rárakjuk, majd egy habgömböt teszünk a tetejére, és egy kicsit rámelegítünk a mikróban vagy a forró sütőben.
  8. Leöntjük a vaníliakrémmel, és folyékony csokoládéval díszítjük.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 127
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 20309
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egri gömbpalacsinta
Kovács Györgyi 57 recept

Mi minden húsvétkor kirándulni megyünk. Tavaly Mezőkövesd volt a cél, megnéztük, milyen a Matyó húsvét. A neten nézelődtem milyen éttermek vannak a környéken, hol is lenne érdemes egy finomat ebédelni. A választásom a mezőkövesdi Rózsa Étteremre esett. Nagyon tetszett az étterem, kíváncsivá tett az étlapon a desszerteknél az egri gömbpalacsinta. Hát mit mondjak... Isteni!!! Azóta többször jártunk arrafelé, szinte minden alkalommal megálltunk palacsintát enni. Most nekiálltam, és itthon én is elkészítettem. Férjem szerint "ez pont olyan ízű"!

Hozzávalók

A palacsintához

A töltelékhez

Az öntethez

A habhoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?