r
Nosalty Logó

Egészséges narancsos-mandulás muffin

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Egészséges narancsos-mandulás muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 204 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 2040 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 276 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 204 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.7 g

Zsír

  • Összesen
    115.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2966.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    382 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    450 mg
  • Foszfor
    1413 mg
  • Nátrium
    578 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    197 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    137.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    237 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    123 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    822 micro
Összesen 2040 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    401.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 276 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 220 fokra.
  2. Összekeverjük a lisztet, sütőport, szódabikarbónát és sót egy tálban. Félretesszük.
  3. Megmossuk a narancso(ka)t, és krumplihámozóval (vagy késsel) vékony csíkokban levágjuk a héját. (Én általában 1.5 narancs héját használok, de 1 is elég, csak úgy kevésbé lesz erős a narancshéj aroma.) A recepthez szükséges narancslé 1 narancsból is kijön.
  4. Turmixgépben összekeverjük a tejet a narancslével, erytrittel, tojással, olívaolajjal, vaníliával és a kardamommal.
  5. A narancshéj-csíkokat hozzáadjuk a folyékony hozzávalókhoz, és turmixgéppel tovább keverjük, amíg el nem tűnnek a nagyobb darabok.
  6. A folyékony masszát hozzáöntjük a lisztes keverékhez, és eldolgozzuk egy fakanállal.
  7. 2 kisebb marék darabolt mandulát szórunk még a tésztába, és keverünk rajta párat.
  8. Muffin formákba töltjük a tésztát, és a tetejüket még megszórjuk egy kis kardamomos erytrittel.
  9. Kb. 20 percig sütjük. A kezdeti 220 fok után (amire azért van szükség, hogy szépen megemelkedjenek a muffinok), kb. 5 perc után csökkentjük a hőmérsékletet 180 fokra, és így sütjük tovább, nehogy megégjenek.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2118
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a könnyed muffint bármelyik évszakban elkészítheted, hiszen narancsot mindig lehet kapni. A kardamomos-mandulás változat mellett nekem az étcsokis-pisztáciás változata is bejött. IR diétába is beilleszthető, hiszen cukormentes és teljes kiőrlésű liszttel készül. Sőt, a zsír is kevesebb benne, mint egy átlagos muffinban.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek