Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egészben sült csülök pékné módra

Egészben sült csülök pékné módra
Egészben sült csülök pékné módra
190 perc / előkészület: 10 perc főzés: 120 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mára a magyar konyha egyik klasszikus étele lett a csülök pékné módra. Úgy az igazi, ha nevéhez híven kemencében sütjük, de sütőben is isteni lesz, főleg ha nem félünk a zsírtól!

hozzávalók / 6 adag

A csülök főzéséhez

A körethez

Szólj hozzá!

elkészítés

A csülök főzéséhez

  1. A csülköt az összes többi hozzávalóval egy nagy edénybe tesszük.
  2. Felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi, majd (a csülök méretétől függően) 1,5-2 óráig főzzük, amíg meg nem puhul.
  3. Ha kész, kivesszük a vízből, és szárazra töröljük.

A körethez

  1. A burgonyát és a vöröshagymát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk.
  2. A zsírt felolvasztjuk, és a háromnegyedét összekeverjük a rozmaringgal, a majorannával és a sóval, majd összeforgatjuk a hagymával és a krumplival.
  3. Egy hőálló edény aljára tesszük a hagymás krumplit, és hozzáadjuk a fokhagymát is.
  4. A krumplira fektetjük a megfőtt csülköt, és megkenegetjük a húst a maradék zsírral.
  5. 200 fokos sütőben 1-1,5 óráig pirítjuk, amíg ropogós nem lesz a bőre és a krumpli meg nem sül. Közben érdemes időnként a zsírral meglocsolgatni.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 82
össznézettség: 405 208
elküldve: 37
receptkönyvben: 960
elkészítve: 77/77
Facebookon megjelent: 1

szakács

Kárai Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
305 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szezon: tél
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tepsis csülök, krumpliágyon sült sertéscsülök

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

juppiixy
juppiixy Fri, 2017-12-29 15:34

selyempor...1,5-2 óra főzés +1-1,5 sütés a receptben így áll, az nálam 2,5-4 óra (ha már matekozunk...)

a.lengyel
a.lengyel Sun, 2015-02-22 16:01

Én a kuktában szoktam a fűszerekkel a csülök nagyságától függően max. 1 óra alatt megfőzni. Utána átkenem még fűszerrel összekevert olajjal, mellé teszem az előzőleg megfőtt hasábburgonyát, megszórom a tetejét karikára vágott hagymával, és 200 fokon 20-30 perc alatt gyönyörű pirosra és ropogósra sül a krumpli is és a csülök is.

z1
z1 / z1 Fri, 2015-02-20 23:12

Szia!
Bocsi, hogy kötözködök, de mi a fenének kell egy csülköt 4.5-5 órán keresztül főzni, sütni?
Aki már az életében egyszer is készített ilyet, az nagyon jól tudja, hogy az 5. óra végén, már épp felébredt az ebéd utáni szundikálásból.
Na, meg ez a mostanában divatos szárazra törölgetés?!?!?
("Ha kész, kivesszük a vízből, és szárazra töröljük.")
Mégis, hogy törlöd szárazra 3 óra főzés után?
Meg sem lehet fogni, mert szétesik a kezedben a túlfőzés miatt.
És akkor még sütöd 2 órát?
Meg aztán minek? (törlöd szárazra)
200 fokon nem illan el egy pillanat alatt az a pici főzőlé?
Mint írod, nem árt közben locsolgatni némi zsírral.
A végén azt is letörlöd?
Ja, és még valami.
A csülök bőrét nem "ropogósra", hanem inkább habosra, hólyagosra sütjük a lehetőségeink szerint.
Ezt ált. a sütő maximumra tekerésével, és, ha van + hőlégkavarással érjük el igen rövid idő alatt.
Különben csak olyan lesz, mint ez itt a képen.

Z.

Ui: A véleményem empirikus alapokon nyugszik, és mint mindig most is szubjektív.
Nem, hangsúlyozom NEM!!! megsértődni kedves ízHuszár.

selyempor
selyempor Wed, 2017-12-13 16:29

( z1 elnézést kért előre is a kötözködésért, de azért marha jól esett neki... :) Összeadáshoz reméljük legközelebb kér egy kis segítséget! )

Én 1,5 óra főzéssel, és 1 óra sütéssel = 2,5 óra - tehát a leírás szerint!!! - elkészültem vele, és nagyon jó lett, köszönöm szépen a receptet!!!!

596
sertéscsülök 1.5 kg
babérlevél 3 db
1 ek
bors 1 teáskanál
fokhagyma 5 gerezd
vöröshagyma 1 nagy db
petrezselyem 1 csokor
sárgarépa 1 nagy db
burgonya 1 kg
vöröshagyma 5 közepes db
fokhagyma 8 gerezd
0 ízlés szerint
majoranna 3 szál
rozmaring 3 szál
mangalica zsír 4 ek