r
Nosalty Logó

Édesköményes-parmezános paradicsomleves

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Usika
Édesköményes-parmezános paradicsomleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 138 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 550 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 22 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1396.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    266 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    215 mg
  • Nátrium
    848 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    538.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    122 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1424 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    17369 micro
  • Lut-zea
    1177 micro
Összesen 138 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5586.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    1062 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    236 mg
  • Foszfor
    860 mg
  • Nátrium
    3391 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.3 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    2152.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    576 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    126 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    490 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    253 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5698 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    69475 micro
  • Lut-zea
    4709 micro
Összesen 550 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    0.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    219 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2672 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 22 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az édeskömény külső részét, a felső zöld levél részét és az alsó torzsaszerű felét levágjuk. Jól megmossuk, és apróra daraboljuk.
  2. A paradicsomszószt feltesszük a tűzre, ha nagyon sűrű, akkor felengedjük egy kis vízzel. Sózzuk, borsozzuk, és hozzámorzsoljuk a zöldfűszereket. Ha friss fűszerekethasználok, akkorkésőbb szoktam beletépkedni őket. Majd hozzáöntjük a feldarabolt édesköményt. Addig főzzük, amíg a kömény meg nem puhul (kb.fél óra)
  3. Mire elkészül, addigra el is forrja a felesleges levet, és egy jó sűrű, nagyon finom leves lesz belőle.
  4. Tálaláskor friss bazsalikomot tépkedünk rá, és megszórjuk bőségesen parmezán sajttal.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4922
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a levest alapjában a legkedvesebb magyar mediterrán városom egyik éttermében szoktuk enni a barátnőkkel. Az a leves annyiban különbözik ettől, hogy nincs benne édeskömény. Amikor olasz földre költöztem, meglepetésemre minden sarkon édesköményt árultak ebben az időszakban. Eleinte nem nagyon tudtam vele mit kezdeni, de mivel a parmezános paradicsomlevest nagyon szeretem, alapnak pont jó jött. Tettem bele egy kis édesköményt, és íme lett belőle egy új kedvenc! :) Nagyon könnyű, egészséges és finom, szeretettel ajánlom mindenkinek! 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!