Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Édeskés hagyma ropogósan

Édeskés hagyma ropogósan
Édeskés hagyma ropogósan
35 perc / előkészület: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a fajta ropogós savanyúság még annak is fog ízleni, aki egyébként nem szereti annyira a hagymát. Lányom is épp ide tartozik, de ennek ő sem tudott ellenállni. Nem győzte egymás után eszegetni.... :-)))

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Ha van apró hagymánk, inkább azokat érdemes megpucolni ehhez a savanyúsághoz. Felbontás után érdemes a hűtőben tárolni. Ebből a léből 3 liternyi mennyiségű lesz. Ha megmaradna, tegyük hűtőbe, és bármikor felhasználható.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tisztára mossuk az üvegeket, annyit amennyit gondolunk, hogy belefér a hagyma. Megpucoljuk a hagymákat. Üvegbe pakoljuk. Elosztjuk az erre szánt magokat is az üvegekben.
  2. A felöntő levet elkészítjük. A hozzávalókat olvadásig keverjük. Rászedjük a levet, teljesen tele legyen az üveg. Jól erősen lezárjuk, aztán mehet a pincébe. 2 hét után már fogyasztható is. Jó étvágyat!
  • költség: 400 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 3 508
elküldve: 1
receptkönyvben: 67
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
624 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: savanyúság
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

ecetes hagyma télire, télre rakott hagyma, ropogós hagyma, savanyú hagyma télre, édeskés savanyúság

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sevendays29
sevendays29 Mon, 2015-09-28 15:26

Üdv!
Ha jól olvasom akkor a felöntő levet nem kell felfőzni csak hidegen összekeverni?
köszi

304
víz 1.2 l
ecet 1.8 dl
cukor 18 dkg
3.6 dkg
borkén 1 késhegynyi
mustármag 2 teáskanál
fekete bors 1 kávéskanál
vöröshagyma 50 dkg