r
Nosalty Logó

Édesburgonya krémleves sajtropogóssal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Szofika
Édesburgonya krémleves sajtropogóssal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A leveshez

A sajtropogóshoz

Összesen 489 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A leveshez

A sajtropogóshoz

Összesen 1946 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A leveshez

A sajtropogóshoz

Összesen 92 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    36.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1831.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    390 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    275 mg
  • Nátrium
    1094 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    273 micro
  • α-karotin
    1243 micro
  • β-karotin
    9898 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 489 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    46.7 g

Zsír

  • Összesen
    145.5 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    449 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7324.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    1560 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    243 mg
  • Foszfor
    1102 mg
  • Nátrium
    4378 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.6 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    680.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4595 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1090 micro
  • α-karotin
    4974 micro
  • β-karotin
    39592 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    368 micro
Összesen 1946 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    342.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    233 micro
  • β-karotin
    1851 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 92 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A sajtropogóshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. A leveshez a lilahagymát megpucoljuk, felaprítjuk, és picike zsíron üvegesre pároljuk.
  2. Rádobjuk a megmosott, meghámozott, felkockázott/karikázott (teljesen mindegy, úgyis leturmixoljuk) sárgarépát és édesburgonyát, 1-2 percig együtt pirítjuk őket. Sózzuk, kakukkfűvel ízesítjük, majd felöntjük a zöldségleves alaplével.
  3. Közepes lángon addig főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. Ezután az egészet leturmixoljuk, és visszatesszük a tűzre.
  4. Ízlés szerint még sózzuk, borsozzuk, reszelünk bele pici grana padanot, és felöntjük a tejszínnel. Forralunk rajta egyet, és készen is vagyunk.

A sajtropogóshoz

  1. A sütőt előmelegítjük 220 fokra, 2 nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
  2. Egy kis tálkába reszeljük a 2 féle sajtot, összekeverjük a mákkal, szezámmaggal.
  3. Egy 4-5 cm átmérőjű kör alakú szaggatót hívunk segítségül: a sütőpapírra tesszük a szaggatót, beleszórunk egy kicsit a sajtos keverékből, óvatosan leemeljük a szaggatót, és haladunk tovább. Így szép, egyforma kör alakú kis ropogósaink lesznek. Hagyjunk köztük helyet, valamennyire terülni fognak.
  4. Előmelegített sütőben 5 percig sütjük őket, majd 1-2 perc pihenés után, mikor már a sajt kezd visszakötni, egy fém spatula segítségével leválasztjuk a sütőpapírról a ropogósokat, és az elkészült leveshez kínáljuk.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 124
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 9872
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Édesburgonya krémleves sajtropogóssal
Szofika 104 recept

A Karácsony után megfáradt gyomrunknak egy kis megkönnyebbülés: könnyű, kis édeskés krémleves, a ropogós sajtkarikák remekül kiegészítik.

Hozzávalók

A leveshez

A sajtropogóshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?