r
Nosalty Logó

Édes tejfölös lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Édes tejfölös lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 895 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 5378 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 269 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    50 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    322 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    669.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    267 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    152.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    438 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    420 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    202 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    271 micro
Összesen 895 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.3 g

Zsír

  • Összesen
    300.2 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    1932 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4017.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    286 mg
  • Kálcium
    1087 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    1600 mg
  • Nátrium
    819 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    563.7 g
  • Cukor
    271 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    914.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2630 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    305 micro
  • K vitamin:
    152 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    549 micro
  • Kolin:
    1350 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2518 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    1213 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1624 micro
Összesen 5378 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 269 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Először a tésztát készítjük el. A langyos tejben elkeverjük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Addig a lisztben elmorzsoljuk a margarint, teszünk bele egy csipet sót.
  2. Ha az élesztő felfutott, belekeverjük egy tojás sárgáját, és az elegyet a margarinos liszttel simára dolgozzuk. 15-20 percig hagyjuk pihenni, ez idő alatt elkészítjük a masszát.
  3. 6 tojássárgáját a cukorral és vaníliás cukorral habosra keverjük. Ebbe belekeverjük a lisztet, majd a tejfölt.
  4. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a sárga masszához forgatjuk, de vigyázzunk, nehogy nagyon összetörjük a tojáshabot.
  5. A tésztát 2-3 mm vastagra nyújtjuk, és belesimítjuk a kilisztezett tepsibe. Erre mehet rá a massza.
  6. Előmelegített sütőben megsütjük.
  7. Forrón a legfinomabb, bár tökéletesen csak kihűlve lehet szeletelni. Lehet választani - esztétika, vagy ízhatás!? :) Én az ízre szavazok! :D Jó étvágyat kívánok hozzá!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30x5
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 280
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 32
  • Össznézettség: 30295
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy Anyutól származó recept. Nagyon szeretjük. Körülbelül a sütés utáni 1 órán belül már a tepsi fele el is tűnik. :) Mondom én, hogy forrón az igazi. :D

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek