Édes-savanyú uborka recept

Édes-savanyú uborka
Édes-savanyú uborka
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagynéném édes-savanyú uborkája, a család kedvence :).
Én második éve prólábkozom vele.
A receptben a hozzávalók 1 üvegre vonatkoznak, az uborka kivételével. Hiszen uborkát mindeki annyit tesz el, amennyit szeretne, és minden egyes üvegbe az alábbiak szerint készítheti el a levet. Remélem, nem voltam túl bonyolult.:)

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: savanyúság
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gyors uborka, uborka savanyúságnak
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az uborkát megmossuk, lecsepegtetjük, üvegekbe rakjuk.
  2. Az üvegbe tesszük a sót, a cukrot, a borsot, az ecetet, és teliönjük vízzel.
  3. Addig dunsztoljuk, amíg az üvegben levő folyadék gyöngyözni nem kezd.
  4. Akkor a tűzről levesszük, hagyjuk kihűlni, és másnap a helyére tesszük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 24 552
elküldve: 1
receptkönyvben: 171
elkészítve: 6/10
Facebookon megjelent: -

szakács

DrHouse

Mióta szakács: 2011.04.04.
30 recept

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Boszi13
Boszi / Boszi13 Fri, 2012-07-27 19:15

Szia Doki!
Most akarok ubit eltenni üvegbe, de én még kezdő vagyok e téren. Félve kérdezem:hogyan kell "óvatosan" dunsztolni? Sőt! Egyáltalán hogyan kell úgy dunsztolni, hogy 'gyöngyözzön"? Én csak azt a pokrócba csomagolóst ismerem. Még egy kérdés: szerinted ez a recept elbírja ha többféle zöldséget is teszek bele?
Üdv. Marcsi-Boszi

DrHouse
DrHouse / DrHouse Fri, 2012-07-27 20:18

Szia Marcsi!
Szóval dunsztolás!Egy nagyobb fazekat újságpapírral vastagon bélelj ki. Nemcsak az alját, hanem az oldalát is. Ebbe állítsd bele az üvegeket, és annyi vizet önts rá, hogy az üvegeket, kb 3/4 részig ellepje. Arra is ügyelj, hogy az újságok alatt is legyen víz. Egy ruhával takard le az üvegeket és, egy tállal fedd be a fazekat. Én a legkisebb gázlángra szoktam tenni, és lassú tűzön addig "forralom", míg az ubik nem méregzöld hanem olyan sárgászöld színűek nem lesznek!Akkor félreteszem, és másnapig hagyom hűlni.
Nem tudom milyen zöldségre gondolsz, de miért ne! Ez tulajdonképpen alaplé, és hogy mire öntjük, szerintem teljesen mindegy:)
Remélem tudtam segíteni, jó munkát!
Doki:)

Boszi13
Boszi / Boszi13 Sat, 2012-07-28 18:53

Szia Doki! Nagyon köszönöm a részletes választ, most már világos minden! A zöldségek alatt pl. paprika, káposzta, stb.-t értettem. Megpróbálom majd mindenképpen a kertünkben tervő zöldségekkel.
Köszi.
Marcsi

DrHouse
DrHouse / DrHouse Fri, 2012-07-27 20:23

Marcsi!
Ha nem szeretnél bajlódni a dunsztolással, ( ez itt a reklám helye :DDDDD) Savanyúság télire... Nézd meg a receptek között. Én ma így is tettem el uborkát. Nincs vele sok kínlódás, és egyből mehet a helyére, és az is finom:)
Üdv: Tivadar :)

Boszi13
Boszi / Boszi13 Sat, 2012-07-28 18:55

Tivadar! Köszi a jelzést! Máris keresem, mert van, hogy gyorsan kell valamit üvegbe varázsolni!
Marcsi

Gombóc Artúr
Gombóc Artúr Fri, 2011-07-08 07:20

Kedves Doki!

Tetszik a recept!!!! Megcsinálnám, de előtte lenne néhány kérdésem?
Az arány 0,75- ös "normál" üvegre vonatkozik?
Mennyire tartós? Előfordul némelyiknél , hogy felforr? Ropogósak maradnak az ubik?
Egyéb fűszer is mehet bele gondolom!?

Köszönöm!

DrHouse
DrHouse / DrHouse Sun, 2011-07-10 12:10

Artúr!
Természetesen a leírtak normál üvegre vonatkoznak,Tehát a hozzávalókat 1 - 1 üveghez ugyanúgy kell megcsinálni.
Télen fogyasszuk, elvileg tartós:) Forrani nem szokott, a nagynéném csipet szalicilt is tesz rá, én próbálom mellözni.Igen ropognak, nem kell megfőzni csak óvatosan dunsztolni. Mi nem szoktunk más fűszert beletenni, számunkra így tökélete:) De próbálkozz, hiszen nem vagyunk egyformák:D
Majd jelezz, hogyan sikerült!
Remélem segítettem! Sok sikert!
Doki:)

60