r
Nosalty Logó

Édes-savanyú dió

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Lilapipacs
Édes-savanyú dió
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A dióhoz

A szószhoz

A tésztához

A habaráshoz

Összesen 2680 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A dióhoz

A szószhoz

A tésztához

A habaráshoz

Összesen 10710 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A dióhoz

A szószhoz

A tésztához

A habaráshoz

Összesen 303 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    257.5 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    145 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2697.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    356 mg
  • Nátrium
    2035 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    443.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    115 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    415 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    4602 micro
  • Lut-zea
    388 micro
Összesen 2680 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.5 g

Zsír

  • Összesen
    1029.8 g
  • Telített zsírsav
    130 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    271 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    579 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10788.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    663 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    431 mg
  • Foszfor
    1424 mg
  • Nátrium
    8139 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    323.4 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1773.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    137 mg
  • C vitamin:
    459 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    351 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    98 micro
  • β-karotin
    1661 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    18409 micro
  • Lut-zea
    1553 micro
Összesen 10710 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    28.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    517 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 303 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A dióhoz

  1. Felforraljuk a vizet, beletesszük a diót, a tűzről levéve 30 percig ázni hagyjuk. Lecsöpögtetjük, szárazra töröljük, előmelegített sütőben ropogósra sütjük kb 20 perc alatt.
  2. A lisztet, keményítőt, sütőport tálba szitáljuk, hozzáöntjük a vizet, fél órát pihentetjük. Beletesszük a kukoricaolajat és újabb 15 percre félretesszük.
  3. Wokban 180 fokra melegítjük a sütéshez szánt olajat; a tésztába mártott dióbelet aranyszínűre sütjük, majd lecsepegtetjük.
  4. Szósz készítése: a wokban közepes lángon felhevítünk 3 ek kukoricaolajat. Megpirítjuk benne a hinget, majd beletesszük a zellert, ananászt, paprikákat, és 7-10 perc alatt puhára pároljuk. Hozzáadjuk a sót, barna cukrot, citromlevet, paradicsompürét, szójaszószt és forrásig melegítjük.
  5. Összekeverjük a habarás alapanyagait, a szószhoz adjuk. Jól megkeverjük, levesszük a tűzről, a bundázott diót a szószhoz keverjük, forrón tálaljuk.
  • Elkészítettem: 13 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2063
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 02.

Ajánló

Párolt rizsköret illik hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Lilapipacs 16 recept

Keleti szakácskönyvből való recept, képpel illusztrálva, első látásra szerelem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?