r
Nosalty Logó

Édes-savanyú csirke nem üveges szósszal

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Édes-savanyú csirke nem üveges szósszal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
wok
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A csirkéhez

A szószhoz

A zöldséges-gyümölcsös alaphoz

Összesen 989 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A csirkéhez

A szószhoz

A zöldséges-gyümölcsös alaphoz

Összesen 2966 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A csirkéhez

A szószhoz

A zöldséges-gyümölcsös alaphoz

Összesen 154 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.5 g

Zsír

  • Összesen
    44.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    195 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1217.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    652 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.7 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    397.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    253 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    237 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    425 micro
  • β-karotin
    2370 micro
  • β-crypt
    308 micro
  • Likopin
    603 micro
  • Lut-zea
    668 micro
Összesen 989 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    196.4 g

Zsír

  • Összesen
    132.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    584 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3652.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    221 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    349 mg
  • Foszfor
    1956 mg
  • Nátrium
    876 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    242.2 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1192.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    758 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    54 mg
  • C vitamin:
    280 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    82 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    276 micro
  • Kolin:
    711 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    1276 micro
  • β-karotin
    7111 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    1810 micro
  • Lut-zea
    2003 micro
Összesen 2966 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    66 micro
  • β-karotin
    366 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    93 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 154 kcal

Hozzávalók

A csirkéhez

A szószhoz

A zöldséges-gyümölcsös alaphoz

Elkészítés

A csirkéhez

  1. A csirkemellet megmossuk, leitatjuk, és apró kockára vágjuk. Sózzuk, borsozzuk.
  2. Összekeverjük a keményítőt a liszttel, és megforgatjuk benne a csirke kockákat.
  3. Egy lábosban bő olajban 8-10 percig sütjük, míg pici színt kap, majd papírtörlőre szedjük.
  4. Összekeverjük a barna cukrot a ketchuppal, szójaszósszal, fokhagymával, mézzel, ecettel, majd habverővel elkeverjük benne az 1 tk keményítőt, az egészet picit hígítjuk ananászlével és/vagy vízzel.
  5. 2-3 evőkanál olajon pár percig pirítjuk a zöldségeket (az ananászt még nem adjuk hozzá), majd 0,5 dl vizet öntünk rá, és pár pillanatig fedő alatt is pároljuk. Az egész művelet kb. 10 perc, nem kell, hogy a répa teljesen megpuhuljon, az a jó, ha kicsit még roppanós marad.
  6. Hozzákeverjük a szószt, és megvárjuk, míg felforr, pár percig kevergetjük, ha hirtelen nagyon sűrűsödik, adhatunk hozzá még ananászlevet vagy vizet.
  7. Hozzáadjuk az ananászt, majd a csirkekockákat, és összeforgatjuk.
  8. Azonnal tálaljuk. Rizs vagy valamilyen ázsiai tészta illik hozzá.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 210
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 21508
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyors ebédet akartam összeütni csirkemellből, és ilyenkor általában valamilyen tejszínes változatot készítek, csak fokhagymával vagy gombával vagy esetleg ananásszal, de most eszembe jutott a kínai gyorséttermek egyik gyöngyszeme. Semmiképp nem akartam üveges szósszal csinálni, úgyhogy elkezdtem böngészni az interneten, és két külföldi oldal receptjét ötvöztem. Szerintem nagyon finomra sikerült, bár sokat kellett utána mosogatnom, és úszott az egész konyha, valamint jóval több nyersanyagra volt szükségem, mint a tejszínes csirkéhez. Mindenesetre a recept nekem bevált, és többször el fogom készíteni. A zöldségeket lehet variálni benne, adhatunk hozzá kesudiót vagy földimogyorót, ananász helyett vagy mellett mandarint, póré helyett újhagymát vagy cikkekre vágott vöröshagymát, és barna cukor helyett lehet kristálycukorral, hígításnak használhatunk húsleves alapot is.

Hozzávalók

A csirkéhez

A szószhoz

A zöldséges-gyümölcsös alaphoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?