r
Nosalty Logó

Édes-savanyú csirke ananászos rizzsel

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Évi néni
Édes-savanyú csirke ananászos rizzsel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
wok
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A csirke

Köret

Összesen 611 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A csirke

Köret

Összesen 1834 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A csirke

Köret

Összesen 69 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1609.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    342 mg
  • Nátrium
    1073 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.1 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    351.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    171 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1189 micro
  • β-crypt
    325 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 611 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.3 g

Zsír

  • Összesen
    35.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4829.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    264 mg
  • Foszfor
    1027 mg
  • Nátrium
    3219 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    282.2 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1054.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    368 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    512 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    708 micro
  • Kolin:
    308 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    3566 micro
  • β-crypt
    976 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    235 micro
Összesen 1834 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 69 kcal

Hozzávalók

A csirke

Köret

Elkészítés

A csirke

  1. A körethez kevés olajon a koriandermagot megpirítjuk, hozzáadjuk a rizst, amit szintén pirítunk, kicsit sózunk, majd felengedjük zöldségalaplével. Hozzáadjuk még a felkockázott ananászt, és együtt készre pároljuk.
  2. A húshoz az olajon megpirítjuk a hagymaszeleteket, ezt követően a keskeny csíkokra gyömbért és a fokhagymát adjuk hozzá, majd a húst. Rámérjük az összes fűszert, amivel kicsit átsütjük a húst.
  3. Ezután az ananászt, végül a paprikát tesszük a húsra, és felengedjük csirke alaplével, így forraljuk 6-7 percig. Ekkorra megfő a hús.
  4. A keményítőt elkeverjük egy kanál vízben és az ételhez adjuk, felforraljuk vele.
  5. Rászórjuk a koriander zöldet, és elzárjuk a lángot.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 6977
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Édes-savanyú csirke ananászos rizzsel
Évi néni 1830 recept

Volt egy ananászom a hűtőben, és nem tudtam mit kitalálni, hogy mit készítsek belőle. Így megoldódott a gondom.

Hozzávalók

A csirke

Köret

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!