Édes paprikakrém télire recept

1 adag
131
kcal
Édes paprikakrém télire
Édes paprikakrém télire
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem az ízét, nálunk gulyásba, pörköltökhöz elengedhetetlen. Mivel már egyre drágábbak készen, úgy gondoltam, idén magam készítem. Lényegesen olcsóbb, hiszen egy üveg árából, amit az üzletben veszek most négy  kicsi és két nagy üveggel lett. Arról nem is beszélve, hogy ebbe tudom, hogy mi van...

hozzávalók / 12 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret
fogyókúra: paleolit fogyókúra
alkalom: vasárnapi ebéd
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

darált paprikakrém, édes paprikakrém, paprikakrém sóban tartósítva
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pritaminpaprikát megmossuk, kicsumázzuk, az esetleges hibás részeket kivágjuk.
  2. Feldaraboljuk, és aprítógépbe tesszük. (Én az első levet leöntöttem róla, mert még sózás előtt nagyon sok levet engedett.)
  3. Rátesszük a sót és az olajat, alaposan összekeverjük.
  4. Mikróban kisterilizált, előtte alaposan kimosott üvegekbe tesszük, a tetejére pici olajat öntünk, majd celofánnal lezárjuk.
  • költség: 600 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 16 512
elküldve: 3
receptkönyben: 104
elkészítve: 6/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Borsmentalevél

Mióta szakács: 2011.06.21.
43 recept

Hozzászólások (5)

gregoreva
gregorevasze, 2012-08-29 13:32

Ez is szépséges, és finomnak tűnik, na meg könnyebb lesz használni télire, és biztos jobban megmarad a színe mellett az illata és íze is, mint bármi más eltevési mód után.:-O
Úgy érzem, nagyon belejöttél!! :-o , igen igaz, itt is az ideje, a télire való mentésnek, legyen az zöldség, gyümölcs, fűszer.
Igazad van, -nehezen szántam rá magam, de én is elkezdtem.
Szép napot és közelgő hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

gregoreva
gregorevap, 2012-08-31 21:54

Kedves Kata!

De örülök neki, nekem is meghozta az olaszos ételek miatt a kedvemet az eltevése, ezért ugrottam bele, meg az üveges megoldásnak is, hogy elkészítem,- abból csak egy került fel, a zsályás -olívaolajos. De többféle fűszert tettem el olajban és üvegben, úgy, ahogy olívaolajban és ezen fagyós mód.:-O
Remélem, hogy sikerülni fog és ízleni is.
Sok sikert az elkészítéséhez.:-O
Szép hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

kiralykata
kiralykataszo, 2012-09-01 20:52

Kedves Éva-Anyóca!
Mindenképpen megírom, hogy sikerült eltenni, az üveges megoldás is nagyon jónak tűnik. Mi is nagyon szeretjük az olaszos ízeket, a finom fűszereiket is, a tésztákat is.
Szép hétvégét kívánok: Kata

gregoreva
gregorevav, 2012-09-02 19:37

Kedves Kata!

Akkor jókedvű készítést kívánok, remélem sikerül, és a majdani fogyasztáskor finom lesz.:-O
Jó éjt!
Éva-Anyóca

Legfrissebb cikkek

3 praktika tojáspucoláshoz
3 praktika tojáspucoláshoz
Főtt tojást pucolni senki sem szeret, ellenben ezekkel a trükkökkel pillanatok alatt elvégezhetjük a piszkos munkát!
8 étel, amit eddig biztosan rosszul ettél
8 étel, amit eddig biztosan rosszul ettél
Mindannyian igyekszünk minél egészségesebb ételeket fogyasztani. Kérdés, hogy valóban egészségesen fogyasztjuk-e őket! Itt van pár meglepő tipp arra, hogy tényleg így van-e.
131