r
Nosalty Logó

Édes lasagne vaníliás túróval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Édes lasagne vaníliás túróval
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 827 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1651 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 256 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.3 g

Zsír

  • Összesen
    41.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1366.7 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    252 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    431 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.1 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    145.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    32 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    240 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    123 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 827 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.6 g

Zsír

  • Összesen
    82.8 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    309 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2733.4 g
  • Cink
    653 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    334 mg
  • Vas
    505 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    863 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    164.3 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    291.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    508 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    246 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    480 micro
  • α-karotin
    60 micro
  • β-karotin
    188 micro
  • β-crypt
    247 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    342 micro
Összesen 1651 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    427.4 g
  • Cink
    102 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    79 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    47 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 256 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy 22x10x6 cm-es tűzállóformát kevés vajjal kikenünk. A mandarinkonzervet leszűrjük.
  2. A vajat a cukorral krémesre keverjük, majd hozzádolgozzuk a tojást, a citromhéjat és levet. A végen hozzákeverjük a túrót és a vaníliapudingot.
  3. A tűzállóforma alját kevés vaníliás túróval kikenjük, ráhelyezzük az egyik lasagnelapot, megkenjük a túró 1/3-ával, megszórjuk a mandarin felével, ismét lasagne, túró, mandarin, rá az utolsó lasagnelap, amelyet megkenünk a maradék vaníliás túróval, és a mandulapehellyel megszórjuk.
  4. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 50-60 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 153
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 11591
  • Feltöltés dátuma: 2018. január 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy tartalmasabb leves után másodikként vagy desszertként. A héten lasagne-t sütöttem, és 2 lap (22x15 cm) megmaradt. A lapokból levágtam egy-egy 22x5 cm-es sávot, ez lett a lasagne középső tésztarétege.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek