r
Nosalty Logó

Édes-csípős csirke

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Kiss Móni
Édes-csípős csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 15% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 593 kcal
  • 15% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2373 kcal
  • 15% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 157 kcal
  • 15% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41 g

Zsír

  • Összesen
    36.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    251 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    750.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    334 mg
  • Nátrium
    301 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    174.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1357 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 593 kcal
  • 15% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    164 g

Zsír

  • Összesen
    146.8 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    1006 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3001.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    1336 mg
  • Nátrium
    1202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.8 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    697.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    637 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5428 micro
  • Lut-zea
    531 micro
Összesen 2373 kcal
  • 15% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    360 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 157 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkeszárnyakat jól megmossuk, és ha van még rajta "tollpihe", akkor azt leszedjük róla, a combokat jól megmossuk, és leszedjük a bőrét, majd ismét jól megmossuk a csirkéket.
  2. Fogjuk, sóval és borsal bekenjük őket.
  3. A mézet, az erőspista és a ketchupot összekeverjük, és beleforgatjuk a csirkéket. A maradékot ráöntjük.
  4. Egy kiolajozott tepsibe helyezzük őket.
  5. Alufóliával letakarjuk, és 30 percig puhítjuk őket, majd leszedjük a fóliát, és 15 percig még pirítjuk. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 32x22
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 97
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11050
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kiss Móni 258 recept

Ezt a receptet olvastam, de ott úgy volt, hogy külön-külön kenegették be a csirkét az "alkatrészekkel", én egy pácot csináltam belőle!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!