r
Nosalty Logó

Édes bundás kenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
SPAR
Édes bundás kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 614 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2458 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 247 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    34.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    294 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    632.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.2 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    121.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    286 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    239 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    542 micro
  • β-crypt
    54 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    368 micro
Összesen 614 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    59.4 g

Zsír

  • Összesen
    137.7 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2530.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    460 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    832 mg
  • Nátrium
    958 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    256.8 g
  • Cukor
    142 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    486.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1145 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    221 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    408 micro
  • Kolin:
    816 mg
  • Retinol - A vitamin:
    956 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    2169 micro
  • β-crypt
    218 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1473 micro
Összesen 2458 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    218 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 247 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kalácsot felszeleteljük, rácsra tesszük, és 180 fokos sütőben néhány perc alatt átpirítjuk.
  2. Közben a tojásokat felverjük, hozzákeverjük a tejszínt, a vaníliás cukrot, a fahéjat és egy csipet sót.
  3. A megpirított kalácsokat megmártjuk a tojásos masszában. A vajat és az olajat egy serpenyőben felhevítjük, és megsütjük benne a kalácsok mindkét oldalát.
  4. Ha elkészült, tálalásnál friss gyümölccsel megszórjuk, és mézzel megcsorgatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1378
  • Feltöltés dátuma: 2018. július 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kényeztető reggeli lustálkodós hétvégékre.

Címlapról ajánljuk

További cikkek