Édes borsóleves galuskával recept

Édes borsóleves galuskával
Édes borsóleves galuskával
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én ha meghallom, hogy cukorborsó leves, egyből anyukám levese jut az eszembe, és már érzem is az ízét a számban. Mindig ugyanúgy készítette, és nekem ez a favorit. Másféleképp még nem is kóstoltam, talán nem is fogom! Ő cukorral szokta készíteni. Ne lepődjön meg senki, aki eddig csak sósan ízlelte. Szerintem legalább egyszer érdemes kipróbálni. Én imádom!!!

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A galuskához

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

édes borsóleves, zöldborsóleves galuskával, cukorborsóleves
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajon a karikára vágott répákat megpirítjuk, majd hozzáadjuk a borsót és az apróra vágott petrezselyemzöldjét. Kb 15 percig pároljuk együtt. Ha kell, nagyon kevés vizet aláöntünk.
  2. Megszórjuk 1 ek liszttel és 1.5 ek pirospaprikával, majd összekeverjük. Pici ideig pirítjuk.
  3. Felöntjük a vízzel, sózzuk, ételízesítővel megszórjuk, és hozzáadjuk az összes cukrot. Puhára főzzük, és közben kóstolgassuk, nem-e kell utánafűszerezni.
  4. A galuska hozzávalóiból közepesen kemény nokedli tésztát keverünk, és vágódeszkáról vizes késsel a levesbe szaggatjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 134
össznézettség: 135 555
elküldve: 7
receptkönyvben: 222
elkészítve: 38/38
Facebookon megjelent: -

szakács

Szegnik

Mióta szakács: 2011.10.17.
16 recept

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

DepecheAndi
DepecheAndi / DepecheAndi szo, 2015-02-14 11:33

Én szinte ugyanígy szoktam készíteni, de csirkemellet is kockázok bele. Cukor helyett édesítőt használok, mert nem ehetek cukrot, de ez a fotó pont úgy néz ki, mint amilyen az én borsólevesem szokott lenni. Meg is kívántam, ma ezt készítek. ;-)

501