r
Nosalty Logó

Éden kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Éden kifli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1233 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 6163 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 163 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.9 g

Zsír

  • Összesen
    49.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1734.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    464 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    414 mg
  • Nátrium
    681 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    165.2 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    270 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    211 mg
  • Retinol - A vitamin:
    202 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    364 micro
Összesen 1233 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    164.3 g

Zsír

  • Összesen
    249.3 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    112 g
  • Koleszterin
    1209 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8671.4 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    237 mg
  • Kálcium
    2320 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    577 mg
  • Foszfor
    2068 mg
  • Nátrium
    3407 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    825.8 g
  • Cukor
    405 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    1350 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1054 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    923 micro
  • Kolin:
    1053 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1012 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    445 micro
  • β-crypt
    145 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1822 micro
Összesen 6163 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 163 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kiflit felszeleteljük és beletesszük egy tálba.
  2. Beletesszük a tojások sárgáját,a cukrot,a vaniliás cukrot. (A tojásfehérjét egy kistálba öntjük)
  3. Megolvasztjuk a vajat, majd belerakjuk azt is a tálba.
  4. Kicsit felmelegitjuk a tejet, majd azt is a tálba öntjük, összekeverjük az egészet és hadjuk kicsit állni.
  5. Előmelegítjuk a sütőt, és azután kivajazunk egy tepsit.
  6. Egy kanállal belehejezzük a tálban levö beáztatott kifliket,és azután szépen elsimitjuk.
  7. Ezután megdaráljuk a diót és rászorjuk a kiflikre.
  8. Az almákat megpucoljuk és vékony szeletekre vágjuk,majd azt is ráhejezzük a tespiben lévő kiflikre. 25 percig sütjük.
  9. Ezalatt a tojásfehérjéből, két kanál cukorral és a búzadarával együtt kemény habot verünk.
  10. Ha kész a hab, belekeverjük a lekvárt
  11. Kivesszük a tepsit, majd ráöntjük a habot és viszatesszük 15 percig még sülni.
  12. Ezután hagyjuk kihűlni, és tetszés szerint tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10287
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 17.

Ajánló

 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

 Máglyarakás kifliből :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

14 foszlós-omlós leveles tésztás apróság a kedves vendégeknek

A leveles tészta nagy könnyebbséget tud jelenteni az általában káoszos konyhai sürgés-forgásban: nagyon gyors, a bolti változat sem ciki, finom, és sós meg édes formában is felhasználható. Sőt, még húsokat is bugyolálhatunk bele! Lássuk ezúttal, hogy milyen sajtos-sós apróságok készülhetnek belőle vendégváró gyanánt.

Nosalty

További cikkek