r
Nosalty Logó

Duplán szilvás csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
witch
Duplán szilvás csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A csigához

A tetejére

Összesen 534 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A csigához

A tetejére

Összesen 3197 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A csigához

A tetejére

Összesen 231 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    383.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 534 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    55.2 g

Zsír

  • Összesen
    129.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2303.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    549 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    1041 mg
  • Nátrium
    359 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    455.5 g
  • Cukor
    152 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    451.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    927 micro
  • β-crypt
    165 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    398 micro
Összesen 3197 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    166.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 231 Kcal

Hozzávalók

A csigához

A tetejére

  • 2 dkg vaj (megolvasztva)

Elkészítés

A csigához

  1. A mandulát száraz serpenyőben, közepes láng felett megpirítjuk.
  2. A szilvát megmossuk, kimagozzuk, negyedeljük.
  3. A tésztához a krémsajtot először elkeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tejet, az olajat, sót meg a fahéjat. Beleöntjük a sütőporral elkevert lisztet, amivel jól összegyúrjuk.
  4. Lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, megkenjük a lekvárral. Egyenletesen elosztjuk a szilvát rajta, rászórjuk a pirított mandulát. Feltekerjük és jó éles késsel 3 cm csigákat szeletelünk belőle.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, megkenjük a tetejét az olvasztott vajjal (amit én elfelejtettem).
  6. Forró sütőben pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x7
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4094
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 08.

Ajánló

Elég nehéz a negyedelt szilvával feltekerni meg szeletelni, kisebb kockára is összevághatjuk. Az biztos, hogy a késnek nagyon élesnek kell lennie, mert a tészta elég puha.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mikor megláttam ezt a receptet, tudtam, hogy el kell készítsem. Amikor megláttam a hozzászólásokat, hogy milyen rossz recept, még akkor is ki akartam próbálni. A hozzászólások nagyon hasznosnak bizonyultak, mert nekem jól sikerült annak ellenére, hogy a vajat elfelejtettem a tetejére kenni.

Hozzávalók

A csigához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek