Duplán epres tiramisu recept

Duplán epres tiramisu
Duplán epres tiramisu
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kakaószórást nem igényel, sőt nem is illene hozzá, így marad teljesen epres és habos. A krém kellemesen fanyar lesz a citromhéjtól és kevéssé édeskés. Még azok a gyerekek is szívesen megeszik, akik esetleg nem lennének oda az eperért. A piskóta, a friss gyümölcs és az öntet adja meg az "eperteljes" löketet neki.

hozzávalók / 8 adag

Az öntethez

A tiramisuhoz

ajánlat

A legjobb foglalatosság gyerekekkel készíteni, de ha csak felnőtteknek készítjük, akkor csempészhetünk egy kevés eperpálinkát vagy likőrt is a piskóta mártogatólevébe, attól még izgalmasabb lesz a végeredmény.

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

epermisu, epres tiramisu
Szólj hozzá!

elkészítés

Az öntethez

  1. Először az öntetet tesszük fel főni: a mosott, megpucolt epreket kisebb darabokba vágjuk (egy pár nagy szemet félreteszünk), és egy edényben citromlével, cukorral, kevés vízzel gyakori keverés mellett sűrűre főzzük.
  2. Ez kb. 20-25 perc, utána átpasszírozzuk vagy szűrőn kanállal átnyomjuk, hogy az apró magokat eltávolítsuk belőle. Egy tálban félretesszük.

A tiramisuhoz

  1. A pár (4-5 db) nagyobb szem epret félcentis karikára vágjuk.
  2. A habtejszínt két kanál cukorral kemény habbá verjük.
  3. Egy másik, nagyobb tálban a mascarponét vaníliás cukorral és citromhéjjal kikeverjük. Ebbe adagoljuk a habot, hogy könnyű (nem folyós) krém legyen.
  4. Egy kicsi tálba szedünk az elkészült eperöntetből, citromlével, kevés forralt vízzel lazítjuk (ha csak felnőtteknek készítjük, tehetünk bele eperpálinkát vagy likőrt is), ebbe forgatjuk a babapiskótákat.
  5. Elkezdődik az üvegtálba rétegzés: egy sor eperleves piskóta, egy sor mascarponés-habos krém, középre egy sor karikázott friss eper. A tetejére nem teszünk semmit, hanem letakarva hűtőbe rakjuk pár órára vagy egy egész éjszakára hűlni, dermedni.
  6. Tálaláskor kockákat vágunk a tiramisuból, és bőven eperöntettel öntjük nyakon, friss eperrel is díszíthetjük. Jó étvágyat hozzá!
  • tepsi mérete: 30x24x6 cm
  • költség: 3800 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 19 033
elküldve: 7
receptkönyvben: 186
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
592 recept

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

811