Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Duplán almás almaleves

Duplán almás almaleves
Duplán almás almaleves
45 perc / előkészület: 20 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kinézetre pont olyan, mint a megszokott almaleves, de a belepürésített alma miatt sokkal finomabb a leve.

A bor miatt nem kell aggódni, gyerek is ehet belőle, mert az alkoholtartalma főzés közben elpárolog, a finom aromája viszont megmarad.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha igazán finomat akarok, akkor már előző nap elkészítem és behűtöm, mert az egy napos állás során érik össze igazán.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almákat megtisztítjuk, kockára  vágjuk.
  2. Másfél liter vizet forrni teszünk, teatojásba zárva beletesszük a szegfűszeget, cukrot, sót és a citromhéjat.
  3. Pár percig forraljuk. Beletesszük az almakockák felét és a bort.
  4. Újabb pár percig főzzük, majd amikor az alma megpuhult, kivesszük a teatojást és a citromhéjat. Botmixerrel pürésítjük.
  5. A pudingport szárazon elkeverjük az őrölt fahéjjal, apránként simára dolgozzuk a tejszínnel. A forró levest kanalanként hozzáadva felmelegítjük a pudingporos tejszínt. Ha már jó meleg, hozzáöntjük a leveshez, beletesszük a maradék almát is.
  6. Csak addig főzzük, míg az almakockák megpuhulnak. A tűzről levéve hozzáadjuk a vaníliás cukrot, ha szükséges további cukorral és citromlével ízesítjük.
  7. A levest kihűtjük, hidegen tálaljuk.
  • költség: 300 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 151
elküldve: 0
receptkönyvben: 40
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Sz. Ági

Mióta szakács: 2011.11.04.
49 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

almaleves, gyümölcsleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

232
alma 5 kis db
szegfűszeg 8 db
citromhéj 0.25 citromból nyert
cukor 5 dkg
0.5 kk
fehérbor 1 dl
vaníliás pudingpor 0.5 csomag
fahéj 0 ízlés szerint
főzőtejszín 1 dl
vaníliás cukor 1 csomag